Práce načerno se cizincům nevyplatila

Práce načerno se nevyplácí
 

Ve Veltrusech policisté objevili hned 3 cizince, kteří pracovali načerno!

Speciální tým policistů z oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort v Mělníku dělal běžnou kontrolu ve Veltrusech. To, co vypátrali, se mužům zákona vůbec nelíbilo. Před jedním z veltruských domů probíhala oprava chodníku. Na té pracovali především cizinci.

Než pracovat načerno je lepší jít na pracák. Pokud nemáte dostatečnou kvalifikaci, můžete se pokusit o její doplnění. Úřad práce vám zaplatí rekvalifikaci, i když jste zaměstnaní!

“Policisté nejprve zkontrolovali dvaačtyřicetiletého muže. Při kontrole sice předložil cestovní pas s platným vízem, které je platné pro země Evropské unie, ale pracovní povolení či povolení k zaměstnání nepředložil. Stejně tomu bylo i u jeho dvou kolegů,” říká mluvčí mělnických policistů Markéta Johnová.

Cizinci byli okamžitě zajištěni a převezeni ke kontrole na cizineckou policii do Prahy. “Se všemi třemi policisté zahájili správní řízení ve věci správního vyhoštění pro podezření z nelegálního zaměstnání. Muži byli po provedení všech úkonů ze zajištění propuštěni,” dodává Johnová.

Klíčová slova: