Patnáctiletý chlapec byl namol, strážník ho dostával z křoví

Policisté byli rychlejší a hlavně střízliví
 

Všichni, kdo si někdy dali trošku víc alkoholu, asi vědí, že pod vlivem se člověk chová velmi "nenápadně". Rozhodně si to o sobě myslí, tak jako podnapilí mladící na Kladně. Byli tak moc nenápadní, až na sebe upoutali pozornost kolemjdoucích strážníků. 

Rodiče se asi divili, když si později museli na policejní služebnu pro dva sotva chodící borečky. Ono se totiž není co divit, že chtěli před strážníky zdrhnout. Patnáctiletý chlapec měl v krvi 1,35 promile alkoholu, o rok starší z povedené dvojice 0,90. "Přiznali, že právě strach z toho, že jsou v noci na ulici a ještě opilí, bylo důvodem, proč se chtěli schovat," potvrdila policejní mluvčí Jana Šteinerová. 

Opilec usnul v poli přímo za volantem svého vozu.

Možná kdyby chodili do skauta, zvládli by nějaký smysluplný maskovací manévr. Ovšem v jejich případě se pokus o schování jevil dost komicky. Jeden z mladíků začal utíkal tak nešikovně, že sebou plácnul na zem a strážník ho v pohodě lapil. Druhý zase skočil do křoví a zřejmě si myslel, že tam je v bezpečí.

Na Kladensku mají vůbec "štěstí" na ožraly. Tenhle vymetl příkop a pak naboural.

Samozřejmě se spletl, policista neměl problém ho z porostu dostat ven. "Vzhledem k jejich věku jsme zavolali rodiče. Zároveň se rozběhlo pátrání po osobě, která nezletilým alkohol prodala," doplnila Šteinerová. Někomu tak možná ještě bude pořádně horko. A kluci si snad dají od alkoholu alespoň na chvíli pauzu.