Zloděj štípnul dva drony, jeden z nich byl unikát nahrazující práškovací letadlo

Muž se s tím nijak nepáral, vzal a šel
 

Chvilka nepozornosti stačila a dva drony za téměř čtvrt milionu byly pryč. Na výstavišti v Letňanech během příprav veletrhu Model Hobby nepomohla ani ochranka, která pavilony procházela. Jeden z ukradených strojů je přitom unikátní, může totiž nahradit práškovací letadlo. 

Zatím neznámý muž využil nepozornosti a chaosu, který během příprav na podobných akcích panuje. Stačilo mu pár vteřin a byl i s lupem pryč. Chvíli se jen tak procházel ve výstavní hale a evidentně si tak obhlížel terén. Pak šel na věc a majiteli dronů zbyly jen oči pro pláč. Přesto, že se to stalo už ve středu, policie si pořád neví rady. 

Kamery sice muže zachytily, jeho totožnost je však stále neznámá. "Přes oba vystavené drony přehodil plachtu. Pak se sebral a odešel," potvrdil policejní mluvčí Jan Daněk. Podle majitele strojů je jeden z nich unikátem, který používají zejména zemědělci. V případě potřeby může nahradit práci práškovacího letadla. 

Nutno říct, že zloděj si počínal jako zkušený mazák. Nikdo si ničeho dlouho nevšiml. "Podezřelému v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na pět let," dodal Daněk. Důležité je tam to "v případě dopadení". Policisté mají zatím smůlu, pravděpodobný pachatel jim úspěšně uniká. 

Také proto se kriminalisté obracejí s prosbou na veřejnost. Kdyby ho kdokoli poznal nebo měl jakékoli informace k případu, měl by se obrátit na linku 158. Muž je 170 až 175 centimetrů vysoký, má menší podsaditou svalnatou postavu a krátké vlasy česané takzvaně do kohouta s vyholenými stranami. Oblečen byl do modrých kalhot (nejspíše džíny), přiléhavého trika s dlouhým rukávem a na nohou měl světlé boty. Na očích měl tmavé brýle.