10 tipů na nejlepší vánoční trhy a akce. Kam zajdete?

 

Prohledněte si naši vánoční fotogalerii a nechte se inspirovat nejlepšími středočeskými trhy! Na které zavítáte?

Vánoční trhy, to je spousta dobrot a zajímavostí pro návštevníky, pro prodejce dobrá možnost výdělku, ale i nekonečné hodiny mrznutí při jejich prodeji. Ty pražské měly letos obroský problém. Vlastně to chvíli vypadalo, že vůbec nebudou. Radní ne a ne zvolit provozovatele trhů a firma Taiko byla už dávno vypovězená. 

A tak Taiko provozuje trhy už po dvanácté. Ovšem pouze na náměstí Republiky, Václavském a Staroměstském. My jsme za nejkrásnější zvolili trhy na náměstí Míru. Těm se věnuje i fotogalerie. Kde jsou jaké trhy ve Středočeském kraji?

Které jsou ty vaše? Pošlete nám tip? info@ctidoma.cz

Pár tipů na výlet:

Příbram: Ďábelský průvod démonických bytostí ověšených kravskými zvonci, řinčení řetězů a chrlení bengálských ohňů. Rohaté chlupaté příšery budící respekt a hrůzu. To vše a mnohem víc zažijete při Krampus show 1. prosince v Příbrami.

Nymburk: Sem zvou na Vánoční jarmark v sobota 3. prosince od 9 do 15 hodin Na Rejdišti. Vánoční atmosféru naladí stánky s vánočním zbožím a občerstvením.

Mělník: Regionální muzem Mělník zve na předvánoční řemeslný jarmark. Kdy? No přeci 3. prosince!

Stará Huť: Památník Karla Čapka pohostí v sobotu 3. prosince ve 14:00 hod. - Posezení u kamen. Těšit se můžete na vystoupení plzeňského hudebního souboru Gutta a malý předvánoční trh. Zároveň si vás dovolujeme upozornit, že z důvodu rekonstrukce bude provoz Památníku Karla Čapka omezen.

Rakovník: Pořádá Mikuláše na náměstí! Účinkují: dětský pěvecký sbor ZUŠ Rakovník, Milan ZIMMERMANN a Ella – koledy, Andělské vystoupení, Krampus čerti, Setkání s Mikulášem, VIDEOMAPPING /radnice/. Těšíme se na vás!

Zruč nad Sázavou: Nenechte si ujít Akce ve městě Zruč nad Sázavou. Čeká na vás: „Kožené svítání“ - prodejní výstava kožené galanterie a obrazů - autorkou je Blanka Mudrová. Výstava bude přístupná dle otevírací doby infocentra. Vstupné: plné 30 Kč, snížené 20 Kč.

Zámek Žleby: Slavnostně vyzdobený zámek Žleby vás letos v zimě opět překvapí novou výjimečnou vánoční trasou, na které se snoubí humorné příběhy a vyprávění o tradičních adventních zvycích s vůní pečených dobrůtek v zámecké kuchyni. Doporučujeme rezervace.

Polabské trhy: Nenechte si ujít Polabské vánoční trhy. Mikulášské 2. - 4. 12., Stříbrné 9. - 11. 12. a Zlaté 16. - 18. 12. Otevřeno: od 9:00 do 17:00 hod. Trhy jsou doprovázené pestrým doprovodným programem.

Veltrusy: Přijďte oslavit předvánoční čas. Od 26. listopadu do 18. prosince pro vás na zámku nachystali řadu adventních akcí. Podívejte se, co vše se ve Veltrusech bude dít. 26. 11. – 18. 12. Adventní prohlídky zámku o víkendech a státních svátcích od 11 do 15 hodin.

Benešov: Advent je ve znamení setkávání se s blízkými, rodinou, užívání si příprav na svátky. Předvánoční období je tak v Benešově spojeno s řadou pestrých, slavnostních a kulturních událostí.