Velký bratr vás vidí. Máte raději soukromí, nebo bezpečnost?

Ilustrační foto. Kamery, kam se podíváte, to je budoucnost našich měst
 

Být sledován kamerovým systémem může přinést v zásadě dva pocity. Tím prvním je bezpečí, tím druhým je nesvoboda. Jak se na to dívají v Sadské? Čtyřmi novými kamerami. 

Dohled kamer může způsobit to, že se ve městě nebude cítit jaksi svobodně. Na druhou stranu může pomoci policistům vyřešit některé případy a možná i zamezit některým trestným činům.

Úplně nový kamerový systém chce instalovat Sadská, v první etapě (ještě letos) instaluje jen čtyři kamery. "Finance na kamerový systém kryje poskytnutá dotace," potvrdil starosta Milan Dokoupil.

Kde kamery budou? 

Kamery zaberou náměstí, kruhový objezd a železniční přejezd směrem na Milčice. Poslední kamera bude u základní školy. Ve druhé fázi kamery zamíří svá zvědavá očka ke kostelu na Kostelní ulici směrem ke hřbitovu. 

Kamery nebudou obsluhovány on-line, policie a měští strážníci budou sledovat spíše záznamy, když bude potřeba něco objasnit. 

"Jenom pouhá přítomnost kamer hraje roli při prevenci. Jde nám ale i o záznam, když se něco stane, najdeme na záznamu, kdo to udělal," přiblížil svůj pohled na kamerový systém a jeho výhody starosta Milan Dokoupil.