Ve Zdibech kamery nechtějí, podepíšete petici i vy?

Podepíšete petici?
 

Ve Zdibech byl dlouho klid, nyní se chystá další krok, který místní pobouřil. Nepřejí si instalaci bezpečnostních kamer. 

Ve Zdibech vznikla nová elektronická petice. Proti čemu tentokrát? "Ráda bych vás upozornila na založení elektronické petice proti zřízení kamerového systému ve Zdibech," říka Eva Slavíková, která dlouhodobě bojuje jak proti chování radnice, tak proti výstavbě hal Goodman, nebo šikaně ředitelky zdibské školy.

Petici najdete na internetu a můžete ji podepisovat, pokud stejně jako další obyvatelé Zdib a okolí nesouhlasíte se vznikem kamerového systému.
http://e-petice.cz/petitions/petice-proti-zrizeni-kameroveho-systemu-v-obci-zdiby.html?country=cz

"Záměr zřízení kamerového systému byl zveřejněn na úřední desce naší obce dne 6. října.
Jedná se o kamerové monitorování v naší obci, které by mělo obecní rozpočet stát bezmála 2 mil. Kč. Přijímání nabídek uchazečů o tuto zakázku bude obcí uzavřeno dne 26. října. 
Čas k vyjádření se k této věci nás tedy poměrně tlačí," pokračuje Slavíková.
Pokud nesouhlasíte se zřízením kamerového systému ve Zdibech ať již proto, že se domníváte, že obec potřebuje jiné prioritnější věci, nebo třeba i proto, že se nebudete cítit pod "dohledem" - komfortně, nebo pokud nesouhlasíte z jakýchkoliv jiných důvodů, podpořte uvedenou petici co nejdříve, čas se krátí. 
Vyplnění je snadné. V pravé části okna vyplníte své údaje, kliknete na PODEPSAT a následně ještě potvrdíte své podepsání kliknutím na odkaz, který obdržíte na vámi uvedený e-mail. 
"Ráda bych vás poprosila o rychlé šíření odkazu na petici mezi vašimi přáteli, sousedy, kamarády, případně i o pomoc starším spoluobčanům, kteří by petici rádi podpořili, ale třeba nepoužívají či nemají počítač," dodává Slavíková.

A tak je na vás, jestli se rozhodnete pro podpis, či nikoli. Na jednu stranu je kamerový systém poměrně potřebná záležitost. Vaše domovy nebo auta budou ve větším bezpečí. Na druhou stranu se můžete cítit pod dohledem nebo vás může trápit vysoká cena systému. Možná existují prioritnější problémy, které by si zasloužily financování.
 

Klíčová slova: