Malé dítě s popáleninami od vařicí vody transportovali vrtulníkem nadvakrát

Malé dítě muselo být transportováno do popáleninového centra. Ilustrační foto
 

Tragédie se stala u nádrže Štěchovice, kde se malé dítě popálilo vařicí vodou. Na pomoc letěly hned dva vrtulníky. Na vhodném místě si malého pacienta předali, aby ho mohli transportovat do popáleninového centra v Praze. 

Složitý zásah hasičů a záchranářů si vyžádala nehoda, která se stala na pravém břehu vodní nádrže Štěchovice.

Dnes, v pondělí 12. prosince před polednem, museli hasiči a záchranka provést složitý transport těžce popáleného dítětě. Vzhledem k tomu, že dítě se opařilo vodou v chatě, která je velmi obtížně přístupná pro pozemní techniku, museli hasiči i záchranka spolupracovat a využít všechnu dostupnou techniku. 

Hasiči vyrazili na pomoc s čluny a současně byl povolán vrtulník policie s leteckými záchranáři hasičů. "Vrtulník se speciální výbavou a posádkou vycvičenou pro tento typ zásahů se na místo dostal nejrychleji a dítě transportoval na vhodný prostor blízko hráze přehrady," vysvětlil tiskový mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel. 

Na místě pak došlo k přenesení dítěte do druhého vrtulníku s lékařem. Pak už bylo možné malého pacienta transportovat na specializované popáleninové centrum do jedné z pražských nemocnic.