Zákaz heren v Dobříši začne platit už v lednu. POMŮŽE?

Dobříš v boji s gamblerstvím
 

Dobříš bojuje městskou vyhláškou proti hazardu. Jenže vyhláška nemůže vyhnat herny, které už mají povolení. Proto tady některé zůstanou otevřené až do roku 2019. Ty ostatní skončí už v lednu.

Hlasování zastupitelstva v Dobříši dopadlo téměř jednomyslně. Od ledna 2017 začne platit vyhláška, která zakáže provoz heren ve městě. 

Téma zrušení heren je pro město vždy ožehavá otázka, protože z provozování heren plynou městu nezanedbatelné příjmy. V Dobříši může jít o 4 až 5 milionů korun ročně. Na druhou stranu je jasné, že se města snaží bojovat s gamblerstvím. Proti hernám ve městě už v Dobříši několikrát vystoupila v občanské iniciativě spousta obyvatel, kterým se herny ve městě pochopitelně nelíbí.

Na sociálních sítích se k tomu vyjadřují s problematikou evidentně seznámení lidé: "Tak super, no z osmi se zavřou dvě herny. Za úspěch to teda moc nepovažuju. Musíme prostě počkat do toho roku 2019 a doufat, že pak už fakt zavřou. Stejně nechápu ty výjimky, vždyť je to obchod s cizím neštěstím, to je všem jasný." 

Faktem je, že z osmi heren zůstane od ledna otevřených ještě šest, což je na relativně malé město pořád dost. Nabízí se otázka, jestli není ještě nějaká jiná a stejně účinná cesta, jak realizovat prevenci před gamblerstvím nejen v Dobříši.