Na Kolínsku boural autobus, vezl 24 dětí! Proč se to stává profesionálním řidičům?

Hasiči měli plné ruce práce
 

Poslední dny bezpečnosti dopravy příliš nesvědčí. Přesto je s podivem, že přibývá nehod autobusů. Tím spíš, když jsou plné cestujících. V případě karambolu mezi Kouřimí a Toušicemi na Kolínsku navíc dětí. Profesionální řidiči evidentně také podceňují situaci.  

Už včera jsme vás informovali o nehodě autobusu u Středokluk, během které zemřela žena. Nebyl to zdaleka jediný případ, i když nejtragičtější. Bouračky pokračují i dnes, autobusy bohužel nejsou výjimkou. Čtyřiadvacet dětí muselo být vyprošťováno poté, co šofér zřejmě nezvládl řízení a sjel do příkopu. 

Policie sice příčinu nehody oficiálně nesdělila, ale dle stavu vozovky je to zřejmé. Přestože panují nepříznivé podmínky, je s podivem, že se nebezpečné nehody stávají řidičům, kteří by měli být školeni. To, že životy ostatních ohrozí nějaký blázen, který si namrzlou silnici plete se závadním okruhem, musíme bohužel čas od času akceptovat. 

Smířit se s tím, že problémy evidentně mají i profíci, je mnohem těžší. Hlavně proto, že to od nich prostě nečekáte. "Čtyřiadvacet dětí a čtyři dospělí byli evakuováni, řidiče hasiči dostali ven bočním oknem," potvrdil mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Tentokrát se tedy naštěstí nikomu nic nestalo. Ale co bude příště? Řidiči autobusů by nejspíš měli procházet daleko těžším školením a hlavně zbytečně neriskovat. Kdo jiný by měl být na silnici jako doma?