Muž u Tetína zemřel pod koly vlaku

Další zbytečná smrt na kolejích
 

Další železniční neštěstí, při kterém se bohužel umíralo. Identifikace vlakem sraženého člověka na trase z Prahy do Berouna byla pro policisty velmi náročná. Nejdříve si dokonce nebyli jisti, zda jde o muže, nebo o ženu. Nakonec musela být nařízena pitva. 

Železniční doprava se na tři hodiny zastavila. Poblíž obce Tetín srazil vlak muže, na místo tak okamžitě vyrazili hasiči, berounští kriminalisté i záchranka. Jakékoli pokusy o záchranu by však byly v tomto případě naprosto zbytečné.

"Strojvedoucí si všiml člověka v kolejišti, ale osobní vlak už nestihl zabrzdit," vysvětlila mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Muž zemřel na místě. "Utrpěl velmi vážná zranění neslučitelná že životem, už jsme mu nedokázali pomoci," doplnila mluvčí středočeské záchranky Petra  Effenbergerová.

Policie měla v rámci vyšetřování problém i s identifikací těla. V prvních chvílích totiž nebylo zřejmé, zda šlo o muže, nebo o ženu. Tak moc bylo tělo po nárazu zdevastované. "V případu je nařízena soudní pitva. Totožnost mrtvého policie zatím nezná," dodala Pučelíková. 

Navíc stále probíhá vyšetřování, zda šlo o nehodu nebo o sebevraždu. Kriminalisté zatím podle všeho pracují s oběma verzemi. Smrtí na kolejích ve Středočeském kraji přibývá. Na Berounsku šlo letos už o třetí železniční neštěstí. Naposledy v Popovicích u Králova Dvora srazil vlak v kolejišti ženu, předtím v Hořovicích zemřelo dítě. Pořád jde však o lepší statistiku, než jakou má trasa u Mlékojed, které už místní začali přezdívat: "Prokletá trať". Během dvou měsíců tam totiž zemřelo pět lidí.