Muž spadl do 15 metrů hlubokého světlíku, vyprostili ho až hasiči

Pád do 15 metrů hlubokého světlíku muž přežil
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Dnes ráno museli hasiči a  záchranáři vyrazit k neobvyklému případu. Muž v Praze 1 spadl do světlíku, který byl 15 metrů hluboký. Jeho stav si vyžádal převoz do nemocnice.

Dnes v ranních hodinách vyjeli hasiči k zásahu v Praze 1 v Maislově ulici. Jednačtyřicetiletý muž ze zatím neznámých důvodu spadl z patnáctimetrové výšky do světlíku.

Aby bylo možné ho zachránit, hasičská lezecká skupina k němu musela slanit, aby ho vyprostila a předala do rukou záchranářů. "Tísňovou výzvu jsme přijali krátce před pátou hodinou ranní. Neprodleně jsme na místo vyslali lékařskou a záchranářskou posádku, přičemž první byla na místě za osm minut,“ potvrdila tisková mluvčí záchranářů Jana Poštová.

 

Zásah hasičů trval jen chvíli a krátce po půl šesté ranní byl muž už venku ze své pasti. „Lezecká skupina nejprve muže zajistila a následně pomocí sedáku vyprostila ze světlíku až na střechu domu," popisuje zásah tiskový mluvčí hasičů Martin Kavka. Následně byl muž transportován pomocí automobilového žebříku na komunikaci a do sanitního vozu. Odtud byl pro svá zranění převezen do Fakultní nemocnice v Motole na jednotku intenzivní péče s úrazem zad a dolních končetin.

Klíčová slova: