Utopený rybář v Doksech: Smrt je zatím velkou záhadou

Oblíbený rybník se stal posledním místem, které rybář navštívil
 

V rybníku u obce Doksy na Kladensku zemřel zkušený rybář. Ani dlouhé pokusy o resuscitaci nepomohly. Co za neštěstím stojí, proč vůbec došlo k této tragické události a bude nařízena soudní pitva?

Okolnosti smrti šestašedesátiletého rybáře jsou zatím obestřené rouškou tajemství. Svědci pravděpodobně nejsou, tragédii na lince 158 oznámil muž, který našel už bezvládné tělo u rybníka v obci Doksy na Kladensku. Vše zatím nasvědčuje tomu, že muž spadl do vody a nedokázal si sám pomoci.

"Podle dostupných informací rybařil, když náhle spadl do vody a začal se topit," potvrdil mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek. "Resuscitaci převzali přivolaní záchranáři, kteří se pacienta snažili oživit několik desítek minut. Ale bez úspěchu," vysvětlila mluvčí záchranky Petra Effenbergerová s tím, že muže z rybníka vytáhli svědci, kteří se jako první pokoušeli o jeho oživení. Pokusy o navrácení činnosti srdce trvaly několik desítek minut, bohužel však bez úspěchu. 

To, co se přesně u rybníka odehrálo, než muž spadl do vody, se nyní snaží vypátrat kriminalisté. Alespoň některé okolnosti by přitom mohla odhalit soudem nařízená pitva.