Otevření podjezdu se odkládá: Čelákovice zažily havárii

Co se vlastně v Čelákovicích stalo? Podívejte se do naší fotogalerie
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Situace okolo uzavírky podjezdu se komplikuje. Došlo totiž k nehodě, která celý projekt posune. Jak dlouhá vznikne prodleva a co se vlastně na místě stalo?

V souvislosti s postupujícím pracemi v rámci optimalizace trati Lysá nad Labem - Praha Vysočany měl být v období od 14. do 25. září letošního roku zcela uzavřen železniční podjezd v ulici U Podjezdu na silnici č. II/245, nicméně se vše prodlouží. Došlo totiž k nepříjemné havárii, která vše poměrně zkomplikovala.

Do podjezdu vjel kamion

K havárii došlo 27. září v ranních hodinách v místě křížení trati č. 231 a silnice č. II/245 v ulici U Podjezdu, byla nutná úplná uzavírka železničního mostu, která potrvá až do 16. října.

"Kamion vjel do podjezdu a srazil bednění. Během havárie došlo k posunu nosné konstrukce mostu. Při havárii naštěstí nedošlo k ohrožení na životech zaměstnanců stavby ani dalších účastníků silničního provozu," vysvětlil starosta města Josef Pátek.

Trať Lysá nad Labem - Praha Vysočany patří k železnici č. 231, která má celkovou délku 73 km. Vlaky jsou označované jako linka S2.

Chodci jsou během uzavírky podjezdu od vozidel oddělení pomocí svodidel. Větší část mostního objektu byla již zdemolována v průběhu prvních deseti srpnových dnů. I když bude mít uzavření průchodu dlouhodobější charakter, tak budou mít cestující stále možnost využívat bezbariérový přístup skrz vestibul.

Každopádně si veřejnost a občané musí dávat během stavebních prací velký pozor, především pak v rámci přecházení kolejí, které je standardně zakázané. V místě stavby jsou navíc hluboké jámy z důvodu výstavby podchodů a pohybuje se zde těžká technika.