Kolín trápí uzavírky. Dopravní komplikace před zimou kulminují

Hned trojice ulic se momentálně v Kolíně opravuje
Zobrazit fotogalerii (3)
 

První sníh se nezadržitelně blíží i v rámci středočeských měst a obcí. Kolín to ale ve stavebních pracech nijak nelimituje. Naopak v současné době jsou hned tři velmi frekventované ulice města uzavřené. Kdy se dopravě opět uleví a jak uzavírky ovlivňují provoz?

V Kolíně v současné době probíhají hned troje stavební práce na třech různých místech. Se startem tohoto týdne se rozjela v pořadí již třetí oprava povrchu Ovčárecké ulice, což je velmi frekventovaná výpadovka, která míří do průmyslové zóny.

V této oblasti dochází k položení tichého asfaltu a podle slov kolínské radnice se jedná o nejhorší část Ovčárecké ulice, přičemž se jedná o úsek mezi mostním závěrem na nadjezdu nad tratí až po železniční vlečku do Parama. Práce by v této oblasti měly skončit do konce tohoto měsíce.

Etapa A přinese opravy pravé poloviny vozovky ve směru na Ovčáry od křižovatky s ulicí K Raškovci po železničí vlečku. Etapa B se pak bude týkat druhé poloviny vozovky v rámci totožného úseku.

Poté se bude opravovat od křižovatky s ulicí K Raškovci po zmíněný mostní závěr na nadjezdu nad tratí, když při etapě C bude opravována pravá polovina vozovky ve směru na Ovčáry, následně se vše bude opravovat i v opačném gardu, tudíž v levé polovině.

Objízdná trasa v rámci poslední etapy rekonstrukce povede ulicemi K Vinici a také Spojovací. Využít ale půjde i Tovární ulice, která ale nebude oficiální objízdnou trasou, ovšem pouze pro osobní auta.

Poslední etapa přinese komplikace

Ty se budou týkat hlavně vozidel jedoucích ve směru od Tří Dvorů a dále od Ovčár na Tři Dvory. Tato rekonstrukce totiž bude znamenat nutnost uzavřít asi na půl dne nájezd na Ovčáreckou ulici od Třech Dvorů, a to jak ve směru na Ovčáry, tak i ve směru do centra města.

Po celou dobu stavebních prací bude provoz v rekonstruovaném úseku vždy řízen semafory, ranní a odpolední špičky pak ještě posílí pracovníci ze stavební firmy. Uzavírka se dotkne i autobusové dopravy, během etap A a B nebudou spoje zajíždět do zastávky Strojírny a v rámci poslední etapy pak do zastávky Soja.

V plném proudu jsou opravy na Masarykově ulici

V této části Kolína se pracuje již od 14. listopadu a plánuje se, že se bude pracovat přesně jeden měsíc. Samozřejmě si radnice nechává otevřená vrátka pro možné předčasné ukončení, ale to případně vzhledem k nevyhovujícím klimatickým podmínkám.

Stavební práce se v těchto dnech realizují v úsecích mezi ulicemi Benešova a Tyršova. V provozu jsou ale stále oba kruhové objezdy, a to jak ten mezi Benešovou a Masarykovou ulicí, tak i ten, který se nachází mezi ulicemi Tyršovou, Rimavské Soboty a Masarykovou.

"Opravovat by se měla v tomto roce tato část komunikace, a to včetně narovnání obrubníků a komplexní opravy, která by ale neměla ztěžovat život místním obyvatelům," uklidňuje starosta města Vít Rakušan.

V Pražské ulici se již dokončila první etapa

Jednalo se o stavební práce v rámci rekonstrukce vodovodního úseku mezi ulicemi Úzká - Kmochova. Nyní je již zahájena druhá část, a to v úseku mezi ulicemi Kmochova a Sluneční. Zmíněné práce jsou takovými přípravnými před tím, než započne velkolepá revitalizace ulice, což je na programu v následujícím roce a informovali jsme o tom ZDE. Na zimu hodlá město opatřit tuto ulici provizorním povrchem, což by mělo zajistit její dostatečnou sjízdnost.