Potřebujete najít lékaře nebo územní plán obce? Vše je na jednom místě v mapách

Hledáte svého lékaře nebo vás zajímá územní plán obce? Vše najdete na mapovém portálu Středočeského kraje
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Středočeský kraj nedávno aktualizoval mapový portál, kde nově najdete aplikaci Zdravotnictví. Najdete tam základní přehled o zdravotnických zařízeních, které jsou ve správě Středočeského kraje. Máte zdravotní problémy a hledáte speciální pracoviště nebo vás zajímá, jaké silnice se budou opravovat? To vše na jednom místě.

Na mapovém portálu jsou zdravotnická zařízení rozdělena podle druhu. Najdete tam tedy zařízení poskytující akutní lůžkovou péči ve více oborech, akutní lůžkovou péči v jednom oboru, léčebny dlouhodobě nemocných a výjezdová stanoviště zdravotnické záchranné služby, a to včetně sezonního pracoviště na Slapech, a ty, které provozuje Asociace samaritánů ČR a Trans Hospital plus.

Najděte si lékaře-specialistu

Kromě toho si na mapě najde každý prakticky svého lékaře-specialistu. Aplikace zahrnuje celou síť lékařů primární péče, ambulantní specialisty, ale i lékárny, léčebny dlouhodobě nemocných, dětské léčebny, lázně a v neposlední řadě i psychology, fyzioterapeuty či logopedy.

Středočeský kraj je zakladatelem a jediným akcionářem pěti krajských nemocnic, které jsou akciovými společnostmi – Oblastní nemocnice Příbram, Kladno, Kolín a Mladá Boleslav a také Nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově. V dalších zdravotnických zařízeních poskytují zdravotní péči fyzické nebo právnické osoby, ale i města či obce.

Ke každému zařízení je k dispozici adresa, telefon a odkaz na webové stránky zřízené organizace. Aplikace se zobrazuje také v mobilech a je v ní možné zapnout i aktuální polohu. Mapový portál najdete zde.

Pokud budete potřebovat podrobnější informace, která na portálu přímo nejsou, stačí kliknout vlevo třeba na kolonku Národní registr poskytovatelů zdravotních služeb. Tam najdete konkrétního zubaře, praktického lékaře, a to včetně kontaktů a dalších podrobností.

Nahlašte díru v silnici

Mapové aplikace ale nejsou jen o zdravotnictví. Kromě dalšího tam můžete nahlásit třeba závadu nebo dezolátní stav konkrétní komunikace. Naleznete i staré ekologické zátěže, povodňové plány, ale i územně plánovací dokumentaci vaší obce, adresáře obcí, chráněná území včetně projektových záměrů.

S mapovými podklady si můžete pohrát

V mapových aplikacích kromě vyhledávání a v závislosti na použité technologii uživatel může měřit, kreslit, měnit podkladové mapy, přidávat další prostorová data, exportovat požadovaná data, využít propojení s Google Street View a v neposlední řadě sdílet konkrétní mapová zobrazení. Najdete tam třeba i čerpací stanice, webové kamery, zkrátka prakticky vše, na co si vzpomenete. Je to docela zajímavá aplikace, kde můžete poznat svůj kraj či okres z jiného pohledu.