Masopustní veselí je v plném proudu. Průvod nechyběl ani v Kralupech, byli jsme u toho

Přesně ve tři hodiny odpoledne vyrazil průvod masek do kralupských ulic
Zobrazit fotogalerii (10)
 

Ve znamení tance, hudby, dobrého jídla i pití proběhl masopust v Kralupech. Jarmark se staročeskou zabijačkou, soutěže pro děti, projížďky na koních a na závěr tradiční průvod masek městem. To vše si mohli vychutnat ti, kdo do Kralup zamířili.  

Kralupský masopust začal v neděli již před polednem, kdy bylo možné před kulturním domem Vltava v Lobečku navštívit stánky s občerstvením v podobě svařeného vína, horkého čaje či zabijačkové polévky. Následně se dění přesunulo na sokoliště v srdci města, kde malí návštěvníci měli možnost poměřit své síly v jednotlivých soutěžních disciplínách, ti nejlepší byli samozřejmě odměněni, či zkusit projížďku na koních.

Masopustní veselici si užili malí i velcí

Přesně ve tři odpoledne se odtud vydal masopustní průvod do kralupských ulic. Muzikanti, medvěd a další masky se společně s jezdci na koních, jež celý průvod vedli, vydali nejprve na Palackého náměstí, kde zájemci měli příležitost zvěčnit se se sochou dobrého vojáka Švejka, a následně směrem k domu dětí a mládeže. Zde již na účastníky průvodu čekalo příjemné překvapení v podobě horkého čaje a sladkého pečiva.

Po nezbytném občerstvení celý průvod za hudebního doprovodu pokračoval přes lávku ke zmíněnému kulturnímu domu, kde byl již pro naše nejmenší připraven maškarní karneval, zatímco ti velcí mohli zamířit na slavnostní otevření výstavy "Malujeme s Mikešem", jež mohou zájemci navštívit ještě v průběhu celého února.