Ezošmejdi na vzestupu? Továrna na splněná přání a obchod s lidskou zranitelností

Yoni egg jsou stále populárnější pomůckou pro posílení ženských orgánů
  |   analýza

Posvátné yoni egg, kterému bylo požehnáno lunární energií. Hojnost, které nedosáhnete, dokud ji nepřijmete a nejste ochotni do ní investovat. Posvátné odvětví a lidé, kteří jsou přesvědčeni o své výjimečnosti, nabízejí kurzy za statisíce. Ezokoučky, sexuální koučky, bohyně i guru podnikání. Vzniká u nás nové toxické odvětví?

Bohyně prodávají na sociálních sítích kurzy i posvátné předměty, které často nakoupíte za desetitisíce, přitom na čínských e-shopech stojí sotva pár korun. Ať už je to yoni egg, karafa plodnosti nebo masážní energetická hůlka, lidé toto zboží skupují s cílem pomoci sami sobě v těžkých životních situacích. Marketing ezokoučů přímo počítá s touhou klienta po lepším životě. Tonoucí se stébla chytá…  Do vosího hnízda píchnul instagramový profil @LovciKlamu

Šnečku, šnečku, vystrč růžky

V době, v níž je nedostatek peněz zmiňován více než kdy dřív, se roztrhl pytel s kouči, kteří vás naučí, jak dojít k hojnosti, mít neomezený přísun peněz, jak si neblokovat energii, díky které k vám peníze přicházejí. Kurz stojí několik tisíc a všechny jsou jako přes kopírák.

Většinou dostanete jako bonus doživotní slevu na speciální produkt, každodenní motivace newsletterem a podporu v uzavřené facebookové skupině. V některých případech si i členství v ní musíte koupit, jednorázový poplatek se pohybuje kolem 1 500 Kč.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Lovci Klamu (@lovciklamu)

Webinář zdarma

Ezokoučové vás přesvědčí, že už více nemusíte žít v tom neštěstí, které jste si vybudovali, a můžete se vydat na cestu osvícení. Hledání duchovní cesty je bezesporu důležitý životní úkol. Kde jsou ale hranice, kdy je to ještě v pořádku, a kdy už nikoliv?

Často je nástrojem pro první kontakt s vámi webinář zdarma, kterého se můžete zúčastnit za přihlášení se k newsletteru. Když vám následně přijde nabídka na kurz, na který je speciální sleva, a to jen pro vás, pokud si teda kurz koupíte ještě teď hned anebo maximálně za hodinu, poznáte ezobyznys velmi snadno.

Splátky, hojnost a dluhy

Na webových stránkách mají ezokoučové u každého programu obsáhlý výčet informací, které byste si měli přečíst, než se nakonec dostanete k ceně. To aby vás přesvědčili, že to za ty desetitisíce stojí. A pokud na to nemáte, nabídnou vám splátky. Chcete žít v hojnosti? Tak se pojďte zadlužit.  

Dozvíte se dost často informace o tom, jak v běžné práci člověka akorát vykořisťují a pokud budete dostatečně vědomí, můžete se takovému životu vzepřít a přichystat si pro sebe život snů. Na nic z toho, co v kurzech učí, ezokoučové většinou nemají vzdělání či dostatečně podložené informace, přesto vysokou cenu odůvodňují právě tím, kolik už do svého rozvoje investovali.

Dobrá víra, nebo záměr?

A vy byste měli investovat také, protože pokud investovat nechcete, blokujete hojnost, která přichází. A také blokujete TRANSOFRMACI, což je v těchto kurzech snad nejskloňovanější slovo široko daleko. Všechny jsou si velmi podobné a fungují na bázi multilevel marketingu. 

Nejde jen o duchovní cestu a motivační řeč. Celá věc má i zdravotní hledisko. Ezokoučové často pomáhají s neplodností, probuzením ženského lůna, gynekologickými obtížemi či dokonce endometriózou. Většinou se na ně obrátí ti, které už tradiční medicína zklamala. Pokud ale něco takového nabízí člověk, který kolem zdravotnictví jen prošel, následky mohou být velmi vážné.

Problém je i s trestněprávní rovinou. Pokud by totiž koučka nabízela své služby s vědomím, že nebude naplněno, co slibuje, šlo by o trestný čin. Pokud tomu sama bezmezně věří, činí tak v dobré víře a skutková podstata činu nebude naplněna. Jednou z nejvýraznějších tváří tohoto byznysu je v současnosti bývalá modelka Helena Houdová, která žije na Bali. Podle iDNES.cz chodí k Houdové na kurzy také lidé, kteří se léčí ze znásilnění nebo mají sklony k sebepoškozování. Houdová je léčí tím, že jim posílá lásku na dálku.

Zdroj: Instagram Lovci klamu, iDNES.cz

KAM DÁL: Na podzim se můžete zbavit exekucí bez úroků. Vláda spustí druhé Milostivé léto

Klíčová slova: