Zlepšit kondici těla a duše můžete i bez cvičení. Několik rad, které vám změní život

Jak si zlepšit duševní pohodu?
 

Lidé se otužují, běhají, cvičí, konzumují biopotraviny a snaží se své tělo i v souvislosti s pandemií koronaviru naladit tak, aby vydrželo potenciální nepříjemnou chorobu. Kromě toho se starost o tělo může skvěle promítat do duševního rozpoložení a deprese je bezesporu to poslední, co člověk potřebuje. Jsou však i zábavnější způsoby, jak se dostat do pohody… 

Myslet na sebe. To je mantra moderní těžké doby. Lidé mají sice často existenční problémy a přirozeně se bojí o své zdraví, ale při přehnané péči o tělo se často zapomíná na duši. Zde je několik rad, jak nakopnout svůj život. 

Sebevzdělání

Myslíte, že už vám ujel vlak a není příležitost zvrátit svůj osud v oblasti vzdělávání? Není to pravda. Moderní technologie, mobilní aplikace a internetové stránky vám nabízejí mnoho možností, jak se sebevzdělávat, a to zábavnou formou. Dobře si zapamatujte anglické slovo tutorial, protože skrze něj se můžete pomocí kanálu youtube naučit mnoho věcí. 

Návody na všechno jsou ideální formou, jak překonat strach z něčeho nového. Když jsme u těch cizích slov, je vhodné připomenout skvělou a zábavnou aplikaci Duolingo, která vás nenechá spát a k učení vás dokonce neustále nabádá. Několik univerzit také otevírá volné kurzy a internet je plný online přednášek z několika oborů. Tak hurá do toho. 

Práce rukama

Neumíte plést, ale chcete? Tak neváhejte a učte se. Ruční práce vždy potěší a zdokonalovat se v těchto oborech je užitečné a zábavné. O získané dovednosti zároveň nikdy nepřijdete. Pomoci může znovu video, ale také knihy, které vám řeknou, jak na to. 

Pomoc ostatním

Nejlépe pomůžete sobě, když pomůžete někomu dalšímu. Jednoduchá rovnice, která přináší na svět mnoho světla pozitivní energie. Každý dobrý skutek je po zásluze odměněn a společnost funguje na bázi řetězové reakce. Můžete roznést nákupy potřebným, přispět nějakou korunou na charitu či zaplatit nocleženku pro bezdomovce. Způsobů, jak pomoci, je hodně. Stačí chtít obětovat své pohodlí. Kdo na to nemá sílu a sám má starostí dost, nemusí se do ničeho takového nutit. 

KAM DÁL: Výzkum, který nepřekvapil. Lidé s extremistickými názory nejsou schopni řešit složité mentální úkoly 

 

 

Klíčová slova: