Štěstí v neštěstí – klíče od auta vystřídala klepeta

Překonat uzamčenou skříňku zřejmě nebude velký problém
 

Vykradač skřínek plaveckých bazénů byl dopaden. Mladoboleslavští kriminalisté po něm pátrali od začátku loňského prosince, kdy se mu podařil vrcholný lup a odcizil vůz Ford Mondeo, ke kterému našel klíče právě v šatní skřínce. Kradl na několika místech republiky.

Zloděj měl dlouho kliku. Dle policistů to nebyl žádný začátečník. Ze šatních skřínek třicetiletý mladík kradl pravidelně, a to nejen na Mladoboleslavsku. Tam se mu lup klíčů a následná krádež auta však stala osudnou, neb majitel auta samozřejmě ihned odcizení oznámil na policii. Od té doby po něm pátrali středočeští kriminalisté.

Fanoušek Fordu Mondeo

Dopaden byl až nyní na základě nashromážděných důkazů. Těmi byly zajištěné stopy a kamerový záznam pachatele, jehož jednání mělo vždy stejný průběh. „Po zakoupení vstupenky vstoupil do prostor určených pro převlékání, kde vniknul do šatní skřínky, ze které odcizoval vše, co mu přišlo pod ruku. Od drobné elektroniky, přes oblečení doklady až po klíče od auta,“ sdělila tisková mluvčí mladoboleslavské policie Lenka Sikorová. Přičemž doplnila, že některá auta „jen“ prohledal, a až v případě Fordu Mondeo jej odcizil.

S lupem se chvilku vozil

 

„Z výsledků vyšetřování dále vyplynulo, že se těchto činů dopouštěl pravděpodobně i v jiných městech, například v Jičíně, Pardubicích, Karlových Varech a dalších místech republiky,“ uzavírá Lenka Sikorová.

Hrozí mu obvinění ze spáchání přečinů pokračující krádeže, dále z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Klíčová slova: