5 způsobů, jak vydělávat z domova

Chcete ráno dlouho spát, či trpíte nespavostí? Práce z domova je pro to jako dělaná
 

Chcete pracovat z domova, ale nevíte jak na to? Umíte všechno a zároveň nic? Zkuste několik tipů, jak na to.

Určitě už vás někdy napadlo, jaké by to bylo pracovat z domova. Moci si přispat, lenivě vstát z postele a vychutnat si snídani, zatímco začnete svůj pracovní den u počítače. Připadá vám to jako nereálný sen? Myslíte, že si tím nikdy nevyděláte na nájem? Pojďme se podívat na pár způsobů, jak si lze pohodlně vydělat z domova.

Vydělávání z pohodlí domova již dnes není jenom americkým snem ani nereálnou utopií. Způsobů, jak vydělávat z domova, je vlastně neuvěřitelné množství a záleží už jen na vaší šikovnosti, zda se to povede právě vám. A není jediný předpoklad, proč by nemělo! Přečtěte si pár tipů - jak s nimi naložíte, to už je na vás.
 

(1) Vydělávejte na reklamě

Možná se to zdá jako klišé, ale vydělávat můžete třeba i tak, že začnete monetizovat svoje stávající projekty. A jak to vlastně vypadá? Máte například svou vlastní stránku, web, který denně navštěvuje hodně lidí. Anebo máte třeba blog nebo jakýkoliv jiný zájem, který je populární a je spojený s vaší osobou. Pokud takové místo na internetu nemáte, ještě stále máte možnost si ho koupit. Doporučuji např. Webtrh. Zde si můžete vybrat z velkého množství internetových projektů.

Únava ve vlaku vám při práci z domova nehrozí

Jakmile už jednou projekt nebo stránku budete mít, stačí se registrovat na Google Adsense, kde si jednoduše vytvoříte reklamu a umístíte ji na navštěvovaný web. Dle návštěvnosti a popularity můžete vydělat měsíšně tisíce. I kdybyste neuspěli, je možné web nabídnout jako inzerentní místo, takže vám ostatní budou platit za to, že jim zveřejníte jejich reklamu (banner).
 

(2) Založte si vlastní e-shop

Je to jednoduché a může to dělat prakticky každý, kdo má IČO. Samozřejmě je práce na e-shopu náročná a zabere vám nějaké množství času, ale můžete si zakoupit třeba už hotový e-shop anebo si založit svůj vlastní během pár kliků, pokud použijete nějaký open source redakční systém pro e-shop (např. Prestashop, VirtueMart, OpenCart). Optimalizace takového shopu si někdy vyžaduje práci programátora, avšak v porovnání se stabilním přivýdělkem se vám to pořád vyplatí. Důležité je také odvětví věcí, které budete prodávat.

(3) Naučte se dělat kvalitní grafiku

Zatímco programátorů je všude jako po dešti, najít kvalitního grafika je někdy pořádný oříšek. Jak se můžete stát grafikem? Není potřeba absolvovat střední školu pro grafiky ani navštěvovat předražené kurzy. Všechno, co vám stačí, je internet a návody na Youtube. A kdyby přecejenom, online placené kurzy vám bohatě vrátí vaše následující práce. Naučit byste se měli kvalitně pracovat v programech Adobe Photoshop, Adobe Indesign a Adobe Illustrator, ale na škodu nejsou ani další programy. Tuhle práci můžete dělat odkudkoliv a stát se freelancerem.

Když pracujete z domova, můžete vařit doma

(4) Vydělávejte jako zapisovatel 

Čas od času se objeví taková práce, kterou většina lidí ignoruje. K této práci potřebujete umět rychle psát deseti prsty a pokud možno nedělat překlepy. Účelem takové práce je přepsat audio nebo video soubory do textové podoby. Pokud se jedná o zapisovatele, můžete najít uplatnění ve státní sféře, pokud o skriptéra, nejčastěji takovou ,,brigádu” naleznete na stránkách nejrůznějších televizí a jiných médií. Skvělé je, že nejste limitování místem (ale časem většinou ano).

(5) Dělejte aktivní průzkumy trhu

Průzkum trhu může dělat úplně každý. Jde o to, že voláte lidem a vyplňujete s nimi dotazníky. Je to podobné jako práce operátora s tím rozdílem, že tady nic lidem neprodáváte. Pouze s nimi vyplníte dotazník a popřejete jim hezký den. Na podobném principu funguje vytváření dotazníků (k tomu je obvykle potřeba nastudovat si, jak se takové dotazníky sestavují). Je na vás, na jaké straně se budete cítit víc sebejistě. Vybírejte si takové firmy, kde můžete pracovat z domova, a tedy se můžete flexibilně věnovat, čemu chcete.
 

Znáte ještě další způsoby? 

Pokud znáte ještě další způsoby, jak lze vydělávat z domova, podělte se o ně v komentářích. Určitě zde nebyly jmenovány všechny, které jsou dostupné, ale pro inspiraci by to mohlo stačit. Nemusíte přece otrocky vstávat do práce každý den - stačí, když zaměříte na oblast, která vás opravdu baví a prorazíte v ní. Pamatujte, že nic není nemožné a třebaže si to teď nemyslíte, zkuste to ještě dnes a už zítra možná budete žít svůj sen.