Kohoutkovou vodu nepodáváme z hygienických důvodů - Nádražky vol #1

Branická nádražka
Zobrazit fotogalerii (11)
 

První návštěva nádražky se odehrála v pražském Bráníku. Překvapil nás jak interiér, tak nabídka jídla.

Prvním překvapením bylo, že celý prostor hospody je nekuřácký. Podle slov obsluhy se snad může kouřit u baru, ale lidé chodili ven. To by u nádražní restaurace asi nikdo moc neočekával. U vstupních dveří stála stylová krbová kamna i s hromadou dřeva.

 

Příjemně vytopeno

U stolů posedávali jak štamgasti, tak lidé čekající na své spoje. Usedáme v zadní části, která vypadá jako uzavřená zahrádka. Sem tam jsou tady rozmístěné přímotopy. Proto i tato velká místnost, do které by mohlo táhnout, je příjemně vytopená.

Čtěte také: Seriál: Kam na dobré pivo? Co třeba nádražky!

Máte oblíbenou nádražku? Chcete nás do ní pozvat? Dát si s námi pivo, popovídat si a zhodnotit prostředí nádražních restaurací? Pište na e-mail: zelenkova@ctidoma.cz, nebo volejte tel.: 778751082

Ceny mírné, obsluha vzorná

Překvapil nás i nápojový lístek, který hlásal, že zdejší pivo vyjde na 26 korun. V nádražkách bývá přeci jen o něco levněji. Obsluha je u nás rychle. Já zkouším Bráník jedenáctku, kolega desítku. Musím říct, že kvalita zdejšího piva mne nenadchla, kolega si nestěžoval. Zřejmě jsem špatně zvolila.

 

Kohoutkovou ne!

Najíte se do stovky, alespoň v rámci poledního menu. V jídelním lístku už jsou ceny vyšší. Překvapilo nás, že si můžete dát třeba steak nebo hamburger. A nejzajímavější zjištění? Kohoutkovou vodu si tady nedáte. Z hygienických důvodů ji totiž nepodávají.

 

A hodnotíme...

A moje hodnocení? Obsluha vzorná, pivo nic moc, interiér hezký, prostorný a čistý (včetně toalet) a navíc nekuřácký, takže jsme nesmrděli jako popelník. Na škále od jedné do deseti, pokud má být desítka nejvyšší známkou, dávám za sedm. Kvalita piva mne neuchvátila, a to považuji u nádražky za zásadní, tedy nejdůležitější.

Klíčová slova: