Jan Hrušínský voličům Babiše a Zemana: Uvědomujete si, co provádíte, když volíte agenty, fízly a bolševiky?

Hele, jak mi přibývají peníze na účet, hahaha, a kdo myslíš, že za mě bude platit?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Spousta známých tváří se otevřeně staví proti vládě Andreje Babiše i faktu, že na Hradě sedí Miloš Zeman. Nechápou, že právě tyto dva pány, kteří podle nich České republice škodí, mohl někdo zvolit. Jedním z nejhlasitějších oponentů je herec Jan Hrušínský. Obrátil se přímo na voliče premiéra a prezidenta a jeho výzvu si můžete přečíst níže.

Milí voliči Andreje Babiše a Miloše Zemana, připravte si peněženky! Bude se za pány platit. Vážně jste tohle chtěli? Vy jste asi nevěděli, že je pan Babiš trestně stíhaný, že ne? Pan prezident to věděl. A přesto ho jmenoval předsedou české vlády. Asi jste nevěděli, že je pan Babiš estébák? Jinak byste ho přece nevolili, že ne? Přece nejste hlupáci. Ani darebáci. Pan Zeman to věděl... A soud ve Štrasburku to teď potvrdil. Slovenský soud už dávno.

Stovky milionů zaplatíme my

Stovky milionů evropských dotací skončily neoprávněně na účtech Agrofertu. Tomu nejspíš zůstanou a bude je muset vracet Česko. EU dotace Agrofertu zastavila. Víte to, voliči Andreje Babiše? Miloš Zeman to ví. Přesto mu je dál proplácí Česká republika. Totiž vy, milí voliči hnutí ANO. S vědomím prezidenta republiky. Z vašich peněz. Neoprávněně. My to bohužel musíme platit s vámi. Děkujeme vám.

Já nevím, jestli jste si ze svých daní chtěli koupit linku na toustový chleba za sto milionů korun. Já ji nechtěl! Já bych radši housky a chleba z malé pekárny, kde je upečou s láskou a pečlivostí. Já bych byl radši, kdyby těch sto milionů na chleba z holdingu dostali učitelé v základních školách.

Volíte komunistické agenty

A těch 500 milionů, co šlo jen vloni od února do Agrofertu, kdyby dostaly zdravotní sestřičky v nemocnicích. Nebo důchodci. Víte? Milí voliči Andreje Babiše? Kdybychom nedostávali jenom sliby, sliby a sliby. Taky bych byl rád, kdyby někdo v klidu dovedl k soudu podvody s Čapím hnízdem.

Já vím, milí voliči Andreje Babiše, teď si asi říkáte: Vždyť to bylo jenom 50 milionů! Ano, padesát milionů korun to bylo. Uvědomujete si, co si říkáte? Uvědomujete si, co nám to provádíte, když volíte trestně stíhané komunistické agenty? Když volíte fízly a bolševiky? Prosím vás, přemýšlejte o tom trochu. Děkuji vám.