Zeman se nechá donést na mezinárodní fórum bez roušky. A to jsme v boji s covidem nejhorší v Evropě, říká Jan Hrušínský

A ještě mu mohl dát flákanec, aby bylo dokonáno...
 

Prezident Miloš Zeman po roce opět vycestoval na zahraniční cestu, v Polsku se účastní dvoudenního summitu visegrádské čtyřky. Dorazil bez roušky, pro oficiální části summitu tak vystupoval jako jediný z přítomných politiků. Roušku si nasadil až později uvnitř sálu.

Na českého prezidenta byl smutný pohled. Za pomoci ochranky měl co dělat, aby se vůbec dostal k hostiteli, polskému prezidentovi Dudovi. Po oficialitách ho bodyguardi odvedli ke golfovému vozíku a odvezli ho.

Mluvčí hlavy státu Jiří Ovčáček pro televizi Nova poznamenal, že roušku neměl pouze „ve venkovních prostorách na velmi čerstvém zimním vzduchu“. Což nic nemění na tom, že v době, kdy se nás kvůli covidu-19 bojí celá Evropa a sousední státy přemýšlejí, jak se před námi uzavřít, je Zemanovo gesto opravdu "frajeřina". Na svém facebookovém profilu to okomentoval i herec Jan Hrušínský.

Miloš je frajer. Jsme v boji s covidem nejhorší v Evropě - a on se nechá donést na mezinárodní fórum bez roušky! Jako...

Zveřejnil(a) Jan Hrušínský dne Středa 10. února 2021

Co budou státníci řešit?

Samotný summit zemí Visegrádu se měl v prezidentské rezidenci na Helské kose původně konat už na podzim, ale kvůli koronaviru byl přesunut. Jsou naplánována tři hlavní jednání, během kterých se má řešit energetická bezpečnost a otázky klimatu, ekonomické nastartování po pandemii nemoci covid-19 a 30. výročí vzniku V4.

KAM DÁL: Senátor Hilšer: Nejsme neandrtálci. Flákance, kyje ani tahání žen do jeskyně za vlasy mezi normální lidi nepatří.