5 nezbytných nástrojů, které nesmí chybět v bedně na nářadí

  |  Komerční sdělení

Řemeslníků je dnes málo a jejich čas je drahý. Proto se nevyplatí volat je při každé prkotině. Co můžete, udělejte si sami. Poradíme vám, jaké nástroje usnadní domácí opravy. Co by tedy rozhodně nemělo chybět v žádné bedně na nářadí?

Při nákupu nového nářadí nastává otázka, zda si jednotlivé kousky vybírat zvlášť, nebo sáhnout po kompletní sadě. Kvalitní sady mohou vyjít i na několik tisíc korun, pro laiky jsou ale určitě vhodnější. Zkušení domácí kutilové, kteří vědí, co potřebují, zase raději sáhnou po kusovém nářadí.

1. Šroubovák

Uvolní se vám úchyt u dvířek, potřebujete dotáhnout poličku nebo jen rozmontovat dětskou hračku. Právě pro takové případy byste měli mít vždy po ruce alespoň základní šroubováky – křížový a plochý, a to v různých velikostech.

2. Imbusy

Hlavně při sestavování nábytku využijete tzv. imbusové klíče, které slouží i k povolování a utahování šroubů.

3. Klíče

Nikoli ty do zámku, ale na utahování a povolování šroubových rozebíratelných spojů. Nejčastěji využijete maticové a očkové. Chybět by vám neměl ani tradiční hasák pro instalatérské práce.

4. Kladivo

Hřebík do zdi lze přitlouct ledasčím – botou, paličkou na maso nebo kamenem. Nejlépe vám ale poslouží staré dobré kladivo.

5. Aku vrtačka

Aku vrtačka dokáže usnadnit život každého domácího kutila. Kromě drobného vrtání zvládá utahování a povolování šroubů, což ocení hlavně vaše unavené ruce. Aku vrtačky jsou navíc skladné a bez zbytečných kabelů. Chystáte-li se aku vrtačku využívat místo šroubováků, pořiďte si společně s ní příslušné bity.

Buďte připraveni na nejběžnější domácí pohromy. Vybaveni základním nářadím si hravě poradíte s každou nepříjemností.