Jak si vyčistit snubní prstýnek, aby byl zase jako nový? Vše potřebné již máte doma

Gel na praní vám poslouží dokonce i k čištěné šperků
  |   zajímavost

Pokud nosíte nějaký šperk každý den už několik let, je jasné, že trochu ztratí na své půsodní kráse, zčerná a zmatní. Není ale nic lehčího než mu jeho zašlou krásu vrátit pomocí několika lehkých tipů a triků.

Dokonce i diamanty, které při koupi září na míle daleko mohou časem ztratit svůj jas, proto je nutné snubní a zásnubní prstýnky pravidelně čistit.

Za to, že prsteny po čase ztrácí své kouzlo mohou mimo jiné krémy a další kosmetické přípravky, mezi které patří i tělové oleje.

V některých případech ale také dochází k lehkému poškrábání povrchu šperku. Je proto ideální si při práci na zahrádce, při aplikaci kosmetických produtků atd. prstýnky sundavat.

Podle ředitele obchodu se šperky, Roberta Cuoma je ideální šperky čistit minimálně jednou za půl roku. Dále je také potřeba kontrolovat, jestli je kámen na vašem prstenu stále pevně usazený, někdy totiž může dojít k tomu, že se kámen ze šperku postupně uvolňuje a může se tak stát, že ho ztratíte.

Důležité je také mimo pravidelného čištění i to, jak prstýnky skladujete. Ideální je šperky odkládat do šperkovnice s jemným povrchem.

Nejlepší je, pokud máte ve šperkovnici dostatek prostoru na to, aby měl každý šperk své místo, předejdete tak škrábancům, které se mohou tvořit i tak, že se jednotlivé šperky odírají jeden o druhý.

Je potřeba si dávat pozor zejména na šperky s diamanty, ty totiž díky své tvrdosti mohou způsobit na ostatních prstýnkých, náramcích a přívěšcích velké škody.

Jak šperky správně čistit

Rozhodně k čištění prstenů a dalších šperků nepoužívejte drsné materiály, mohlo by totiž dojít k jejich poškození.

Diamantové šperky je ideální vyčistit ve směsi teplé vody a jemného pracího gelu a očistit je pomocí velmi jemného kartáče. Poté už je stačí jen opláchnout a vysušit.

K vyčištění stříbrných šperků je ideální použít mýdlovou vodu a starý kartáček na zuby. Pokud to nepomůže, zvažte použití vaty na čistění stříbra, seženete ji ve většině drogerií.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Jak jednoduše odstranit černou plíseň ze zdi. Zvládne to každý.

Klíčová slova: