Jak jednoduše odstranit černou plíseň ze zdi. Zvládne to každý

Čená plíseň na zdi, dokonce i v menší míře, může vést k problémů s dýcháním a dalším nepříjemným zdravotním problémům
 

Čená plíseň je nejen nevzhledná, ale také zdraví nebezpečná. Dokonce může způsobit celou řadu vážných zdravotních problémů, mezi které patří astma, alergie, vyrážka a další. Určitě tedy platí, že čím dříve ji odstraníte, tím lépe.

Sophie Hinchcliffe na sociálních sítích proslula svými jednoduchými typy na úklid všeho druhu, její facebookový profil se stal online spásou všech hospodyněk. Dokázala nasbírat přes miliony sledujících, její tipy na úklid tedy zaričeně fungují a nevíc se u nich ani nezapotíte.

Na této stránce se dokonce objevil i návod na to, jak odstranit nebezpečnou černou plíseň ze zdi. Pokud tedy někde na stěně pozorujete změnu barvy, nebo dokonce problémy s loupající se barvou, jste na správném místě.

Tento typ plísně se nejčastěji nachází na stropě, nebo v rohu pokoje, tedy na často nejstudenějších místech domu, či bytu. Dále se také často vyskytuje na stěnách za velkými kusy nábytku, které do určité míry blokují teplo z místnosti.

Pokud tedy doma máte velké skříně, či kabinety, určitě není od věci podívat se, jestli se za nimi tento druh plísně neobjevil.

Pokud tuto plíseň objevíte, je potřeba ji co nejrachleji odstranit, může totiž způsobovat alergie, astma, snížení imunity a další zdravotní problémy, jak uvádí web Healthline.

Jak ji odstranit

  1. Je nutné nejdříve zakoupit čistící produkt, který je určený speciálně k odstranění plísní a ochranné pomůcky, jako jsou ochranné brýle, rukavice a rouška, abyste s plísní nepřišli do kontaktu, nebo nevdechli její spóry
  2. Při čištění je nutné danou místnost uzavřít, aby se vám plísňové spóry nerozšíříly po bytě. Zároveň ale, pokud máte tu možnost, otevřete okno, aby se místnost dostatešně vyvětrala.
  3. Ze zdi je nejdříve potřeba odstranit vrchní vrsvu místa postiženého plísní a dále místo drhnout kartáčem a produktem proti plísním. Kartáč vždy do čista opláchněte a pokračujte.
  4. Až si budete jisti, že na zdi již žádná plíseň nezbyla, tak místo co nejvíce vysušte, aby se na něm plíseň znovu neobjevila.

Zdroj: HealthlineExpress

KAM DÁL: Imunita: Tato houba vám pomůže ubránit se virům, také prodlužuje život.

Klíčová slova: