Jak snadno vyčistit a ochránit venkovní nábytek. Pomohou olej i ocet

Rez z kovového zahradního nábytku spolehlivě odstraní obyčejný ocet
  |   zajímavost

Existuje hned několik způsobů, jak lehce vyčistit zahradní nábytek, a to ať už jde o ten ratanový, dřevěný nebo železný. S těmito tipy a triky si tak můžete bez starostí užívat letních měsíců na zahrádce, váš venkovní nábytek bude totiž vždy připravený.

K vyčištění hned několika různých typů venkovního nábytku můžete použít levné ingredience, které už nejspíše máte doma. Jde mimo jiné i o obyčejný bílý ocet a olivový olej.

Ratanový nábytek

Tento druh zahradního nábytku je jedním z těch nejkrásnějších a zároveň ho lze vyčistit poměrně lehce. Má ale určitá specifika. U většiny typů ratanového nábytku je nutné použít menší kartáč s jemnými štětinami nebo kartářek na zuby, abyste z jeho záhybů špínu uvolnili. Pak ji ale můžete jen lehce vysát.

Nejdůležitější je na tento typ materiálu nepoužívat žádné chemické přípravky určené na odstranění odolné špíny, mohly by totiž ratan poškodit. Ideální je umýt tento druh materiálu pouze teplou mýdlovou vodou a hadříkem.

Kovový nábytek

Jednou z hlavních nevýhod železného venkovního nábytku je to, že po nějaké době, kdy je vystaven dešti a dalším elementům, začíná reznout. To ale není důvod k panice, od koroze zahradního nábytku vám totiž pomůže obyčejný bílý ocet.

Stačí ocet nalít přímo na oblast, kde se rez objevila, nechat ho zhruba hodinu působit a poté ho setřít hadříkem.

Dřevěný nábytek

Tento druh nábytku se může velmi rychle ničit. Existují ale způsoby, jak jeho poškození zabránit. Pomůže vám k tomu obyčejný olivový olej. Stačí jen nalít olej na jemný hadřík na úklid a nábytek s ním potřít. Zabrání tak jeho popraskání a navíc mu dodá lesk.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Jak snadno a rychle vyčistit mikrovlnku bez drhnutí

Klíčová slova: