Jak snadno a rychle vyčistit mikrovlnku bez drhnutí

S vyčištěním odolné špíny v mikrovlnné troubě vám pomůže obyčejný citron
  |   zajímavost

Vyčištění vnitřku mikrovlnky není žádný jednoduchý úkol. Je k tomu potřeba obrovská dávka energie a někdy i desítky minut času. Většinou to totiž zahrnuje namáhavé drhnutí odolné špíny, která ne a ne zmizet. Existuje ale jeden trik, který vám pomůže celý proces urychlit.

Chantel Mila si na sociálních sítích získala statisíce sledujících. Je totiž expertkou na běžný úklid v domácnosti a se svými sledujícími pravidelně sdílí nejrůznější tipy a triky, jak si ho ulehčit. Nedávno dokonce objevila i dokonalý trik na vyčištění mikrovlnky. Nejen že vám tento tip pomůže zkrátit čas, který byste jinak čištěním tohoto spotřebiče strávili, nejméně na polovinu, ale také krásně voní. Zároveň k jeho provedení nepotřebujete žádné speciální přípravky, postačí jen několik ingrediencí, které už s největší pravděpodobností máte doma.

Potřebujete:

  • citron
  • vodu
  • misku

Postup:

Stačí do misky vhodné pro ohřívání pokrmů v mikrovlnce nalít zhruba 250 ml vody a vymačkat do ní šťávu z jednoho citronu. Nakonec už můžete směs jen vložit do mikrovlnky a nechat ji ohřívat po dobu 4 minut.

Směs uvnitř spotřebiče vytvoří páru, která se usadí na stěnách mikrovlnky a pomůže vám z nich odolné skvrny od jídla uvolnit. Navíc směs vody a citronu v mikrovlnce zanechá příjemnou vůni. Poté už stačí jen stěny mikrovlnky setřít vlhkým hadříkem z mikrovláken a máte hotovo.

Důležité je ale nechat směs v mikrovlnce po 4 minutách ohřívání ještě několik minut působit a teprve až potom dveře mikrovlnné trouby otevřít. Pára, kterou směs utvoří, tak bude mít dostatek času rozpustit nečistoty na stěnách spotřebiče, navíc tak jeho stěny vychladnou a vy se při stírání nečistot hadříkem nespálíte.

 

@mama_mila_ No scrub cleaning  #cleaninghacks #cleaningtips #kitchentips #homehack #didyouknow ♬ You’re The One - CloZee Remix - Big Gigantic

 

 

Zdroj: TikTok/@mama_mila_

KAM DÁL: Křídlatka japonská: nebezpečný plevel, kterého se musíte okamžitě zbavit.

Klíčová slova: