Rychlý RECEPT na pravou italskou focacciu

Na focacciu můžeme přidat olivy nebo sušená rajčata
16.05.2016 - 05:52  

Na přípravu těsta focaccie stačí základní ingredience, které máme běžně doma. Hodí se skvěle k italským vínům a sýrům.

Focaccia je klasický italský chléb, který se podává k dobrým sýrům a ke kvalitnímu vínu. Připravte si toto oblíbené pečivo doma a vychutnejte si teplé večery v duchu Itálie.

Focaccia

Na těsto stačí pár základních surovin

Na italský chléb budete potřebovat:

1 hrnek vlažné vody

4 lžíce olivového oleje

1 lžičku soli

3 hrnky bílé mouky

1 lžičku sušeného droždí

Na vrch focacci si připravte:

2 lžíce olivového oleje

1 hrst čerstvého rozmarýnu nebo krájené červené cibulky

1 lžíci hrubé mořské soli

Focaccia

Nejdřív připravíme kvásek

Sušené droždí smícháme s vlažnou vodou, přidáme olej a přisypeme hrnek hladké mouky. Kvásek necháme kvasit na teplém místě tři hodiny.

Do připraveného kvásku přidáme zbylé dva hrnky mouky se solí a pečlive uhněteme do hladkého těsta.

Na plech si připravíme pečicí papír, který lehce pomoučíme a těsto do plechu vyklopíme a namačkáme do všech rohů. Focacciu přikryjeme potravinovou folií, kterou celou potřeme olivovým olejem a necháme kynout, dokud svůj objem nezdvojnásobí.

Mezitím co chléb kyne, předehřejeme troubu na 220 °C. Po vykynutí odstraníme fólii a namočenými prsty v olivovém oleji uděláme do těsta pravidelné důlky a pokapeme ho zbytkem olivového oleje.

Focacciu ještě před pečením posypeme mořskou solí, rozmarýnem, olivami, sušenými rajčaty nebo najemno nakrájenou cibulkou, záleží pouze na naší chuti. 

Focaccia se krájí na centimetrové proužky nebo menší kostky

Z trouby vyjmeme hotový chléb po přibližně dvaceti pěti minutách a necháme ho před prvním nakrojením vychladnout na drátěné mřížce.

Dobrou chuť!


To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Přihlášení k odběru newsletteru