Jaké je tajemství úspěchu StarDance? Proč stále láme divácké rekordy a bude další ročník?

Prohlédněte si všechny fotografie
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Televizní show StarDance...když hvězdy tančí je jedním z nejsledovanějších televizních pořadů. Uváděna je už od roku 2006 a letošní ročník je devátý. Proč je StarDance tak oblíbený? Není letošní řada už trochu stereotypní?

Marek Eben a Tereza Kostková. Odborná porota a statisícová sledovanost. To jsou stálice jedné z nejúspěšnějších televizních show posledních let. Co se mění, to jsou především soutěžící. V současnosti se StarDance přetahuje o nejvyšší sledovanost především se show televize Nova Tvoje tvář má známý hlas. StarDance je decentnější. Nehýří tolika velkolepými efekty.

Přesto si se silným konkurentem v počtu sledujících nezadá. A to i přesto, že tancující celebrity můžeme na obrazovkách televize sledovat už podeváté. Nabízí se tedy otázka: Proč je StarDance tak úspěšný?

Od příběhu k moderátorům

Především je nutno říct, že na StarDance se dobře kouká. Tvůrci jednotlivých řad složili taneční páry, v nichž je vždy jedna celebrita a jeden profesionální tanečník, tak, aby se páry dovedly sehrát a v sobotu večer předvést minimálně dobrý výkon. A pokud už se do soutěže dostal nějaký pár, který zrovna nezářil, většinou byl záhy vyřazen.

To, že jsou na tom vystupující pohybově dobře, není náhoda. Mnozí z tančících celebrit pochází z hereckých řad. A u herců je taneční průprava takřka povinností. Dalším důležitým prvkem, který výrazně zvyšuje popularitu show StarDance...když hvězdy tančí, jsou příběhy. Výstupy ze zákulisí odhalují, jak se tanečníci s přidělenými celebritami učí spolupracovat, jak se z nich stávají přátelé, a někdy dokonce životní partneři. V tomto ohledu udělali produkční show takřka mistrný tah, když dali v roce 2015 dohromady Marii Doležalovou a Marka Zelinku.

Ti spolu dodnes žijí a v letošním roce porodila herečka Marie Doležalová dceru Alfrédu. A to není jediný důvod, proč se o Marii Doležalové a Marku Zelinkovi v posledních letech hodně mluvilo. Před několika lety kupříkladu projížděl pár Českou republiku na motorce. A jejich cesty sledovaly stovky a tisíce fanoušků na sociálních sítích. A všichni mají samozřejmě stále na paměti příběh, který šťastná dvojice prožila. Příběh, který je spojený se StarDance.

A ještě jedno bychom měli zmínit. Moderátorská dvojice ve složení Marek Eben, Tereza Kostková by snad ani nemohla být zvolena lépe. Tereza Kostková je elegantní, má šarm a dovede si s leckterým z tanečníků přátelsky zanotovat. Marek Eben dovede do poměrně seriózního tanečního programu zařadit i peprný žert. Aniž by to kdy vyznělo vulgárně nebo trapně.

A co letošní ročník?

Jak silný je aktuální ročník? A kdo je hlavním adeptem na vítězství? Letos se výrazných tanečních párů sešlo hned několik. Poměrně překvapivé bylo brzké vyřazení Richarda Genzera. Richard Genzer sice nemá zrovna taneční figuru, avšak už při účinkování v Partičce mnohokrát zaujal přesnými až precizními tanečními figurami. A o tom, že má dobrou taneční průpravu, přesvědčoval i v show StarDance. Nadto byl jedním z nejvtipnějších soutěžících.

V pátém kole, kdy se Genzer s rozloučil, tak dozajista odpadla ostatním párům silná konkurence. Naposledy vypadl taneční pár ve složení Dalibor Gondík, Alice Stodůlková. Mezi nejžhavější kandidáty na vítězství by se tak mohly počítat páry Veronika Arichteva a Michal Necpál, Pavla Tomicová a Marek Dědík.

Kdo devátou řadu vyhrál, budeme vědět již patnáctého prosince. A můžeme se těšit na další ročník? Rozhodně by to nebylo překvapivé. A dá se říct i to, že by se u ní diváci s největší pravděpodobností nenudili.