Jakub Kohák: Bůh mě učinil dokonalým. Nemusím dělat nic a vypadám fantasticky

Moc činek v životě nenazvedal, nijak se tím netají
Zobrazit fotogalerii (7)
 

Když se vysloví jméno Jakuba Koháka, většinu z nás určitě napadne humor. Takže spojit si tohoto baviče s fitkem a seriózním cvičením nějak nejde dohromady. Přesto jsme ho potkali právě v posilovně. Je však pravda, že to bylo trochu o něčem jiném než zvedání "železa".

Jaký je váš vztah k posilování, sportujete pravidelně?
Samozřejmě sportuju, jak jen to jde a jak čas dovolí. No, a posilování, panečku, to já posiluju pravidelně každý den a minimálně dvě hodiny strávím s činkami. Teda tím, že na ně myslím. Jinak jako že bych něco zvedal, tak to ne.

Jinak řečeno neposilujete tedy vůbec?
No, jasně. Protože občas, třeba jednou za deset let, pán Bůh prostě ukáže na jednoho vyvoleného, jednoho z miliardy, a řekne: "Ty budeš dokonalý." Stalo se to právě mně. Takže já nemusím cvičit vůbec, nemusím dělat vůbec nic a vypadám fantasticky.

Fitinn najdete na dvou místech v hlavním městě a na jednom v Brně. My jsme se s Jakubem potkali na Budějovické v Praze v obchodním centru DBK. Studio je vybaveno nejmodernějšími kardio stroji Precor a posilovacími stroji gym80, které jsou na trhu jedničkou. Mají zde i TRX, core bagy, činky či balanční desky.

A zabírá to na ženský?
No jéje, zabírá to fantasticky. Tak řekněte sama, dala byste si říct? Víte co, je to tak, šla byste hned, mně je to jasný. Já bych taky mohl hned.

Co břicho, bolí vás více z humoru, nebo ze sportování?
Víte co, ani z jednoho. Já se přeci jenom nesměju svým vtipům a třeba to posilování nedělám vůbec. Takže v klidu. Při fotbale je to v pohodě.

Jak se vám líbí tady ve Fitinnu?
Je to tady prima. Jsou tady pěkný žlutý skříňky, to se mně líbí. Všude samé úsměvy, pěkný lidi s pěknýma postavama, krásný bílý zuby, tak to mám rád. To mě baví.

Jaký nejdrsnější trénink jste kdy zažil? A jak jste ho přežil?
Nejdrsnější trénink? Hm, ty jo. No... to vůbec nevím, vlastně jo jo jo! Chodil jsem cvičit, teda asi čtyřikrát jsem byl na tréninku thai boxu a to bylo hodně drsný. Tam bylo hodně náročného posilování a pak sem dostal slušně...prostě přes držku. Tak jsem toho raději rychle nechal.

Co dnešní trénink, jak zatím zvládáte?
Jako dobrý, nějaký ty činky, běhání, pohodička. Mám dobrého trenéra.