Jágr už má připravený dres. Kladno legendu čeká každou hodinou

Vyprodané stadiony, fanouškové v euforii. Tak vypadá Jágrův návrat
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Hokejové Kladno se chystá na návrat útočníka Jaromíra Jágra, který se v nejbližších dnech připojí k týmu Rytířů. Informace o příletu hrající legendy z Calgary jsou tajné, ale je jisté, že doma se Jágr musí objevit do středy.

Je to jasné. Jaromír Jágr potřebuje absolvovat zdravotní prohlídku nutnou k uzavření jeho přesunu z NHL do druhé nejvyšší domácí soutěže. A to nemůže být později než právě ve středu. "Proces návratu Jaromíra Jágra započal už po nočním oznámení jeho odchodu z Calgary. Začali jsme mu vyřizovat transferkartu z Calgary do Kladna. Dalším krokem je sepsání hráčské smlouvy, což je samozřejmě formalita, protože je majitel klubu. Třetí věc je zdravotní prohlídka, kterou musí absolvovat zítra," řekl mluvčí kladenského klubu Vít Heral.

Jágrův návrat vzbudil obrovský zájem fanoušků. Benátky nad Jizerou budou chtít využít v sobotu moderní halu v Liberci a například vstupenky z předprodeje na duel na Slavii ve středu 14. února už také zmizely. Na nápor se chystá i Kladno.

Záleží na něm, jak se bude cítit

I v Kladně zatím čekají na zprávy, kdy druhý nejproduktivnější hráč historie NHL zavítá do domácí ČEZ Arény. "V tuhle chvíli nemůžu potvrdit, kdy se Jaromír objeví prvně na tréninku a kdy prvně nastoupí do utkání. Musíme počkat, až přiletí. Bude záležet, jak se bude aklimatizovat, jak se bude cítit, teprve potom se rozhodne on sám," podotkl Heral.

Kladno čeká ve středu domácí duel s Karlovými Vary a v sobotu utkání na ledě Benátek nad Jizerou, které už žádají v případě Jágrova startu o přesunutí zápasu do Liberce. "Zda bude hrát už v sobotu, uvidíme. Ale tlačí nás hodně čas. Aby nám mohl pomoci případně v baráži, tak by 3. února v Benátkách měl opravdu nastoupit," řekl Heral.

Kladenští netuší, jaký je přesně Jágrův zdravotní stav poté, co v NHL od 31. prosince nehrál a byl na seznamu zraněných hráčů. "I to je jedna z věcí, kterou se dozvím, až přijede. Třeba to sdělí on sám, jak na tom právě teď je," uvedl Heral. Nechtěl spekulovat, zda by případně Jágr mohl sbírat starty nutné pro baráž třeba tak, že by se zapojil jen do krátké části zápasů. "Je to opravdu předčasné. Až přiletí, až se aklimatizuje a až si zatrénuje, tak uvidíme, jak to s ním bude dál."

Všechno je připravené

Kladno má pro pětačtyřicetiletého útočníka vše nachystáno. Jeho dres s číslem 68 byl připraven už od startu sezony, ale pak místo působení v první lize podepsal Jágr na začátku října roční kontrakt s Calgary. "Tehdy už to vypadalo, že by Jaromír mohl nastoupit proti Přerovu. Dres nachystaný je a všechny náležitosti v kabině určitě taky. S kustody se zná, má tu svoje lidi, to všechno je to nejmenší," vysvětlil Heral.

Klub spustil předprodej vstupenek na všechna zbylá utkání WSM ligy, která hraje doma. Jsou to čtyři zápasy, včetně středečního proti Karlovým Varům. Systém prodeje ani cena vstupenek se nezměnily. Při Jágrově působení v Kladně při výluce v sezoně 2012/2013 sice na domácích duelech zůstaly nějaké vstupenky k dispozici, ale nyní Heral i kvůli snížení kapacity haly nabádá fanoušky k zakoupení vstupenek v předprodeji. "I tehdy bylo na Kladně vyprodáno. Nebylo to pokaždé, bylo to jednou, ale kapacita byla 8 100 diváků a teď máme 5 200. Předpokládám, že vyprodáno bude."