Miroslav Slepička: Indickou ligu vyměnil za MMA, teď oprášil kopačky a táhne Příbram mezi elitu

Miroslav Slepička i ve svých šestatřiceti letech v Příbrami válí
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Fotbalový útočník a příbramský rodák Miroslav Slepička zažil během své kariéry mnohé, zaskvěl se v pražské Spartě, góly střílel v chorvatském velkoklubu Dynamo Záhřeb, v dresu FC Goa zářil v indické lize a v pauze si vyzkoušel i zápas MMA. Na svůj fotbalový domov však nikdy nezapomněl a ve svých šestatřiceti letech táhne Příbram zpět do ligy.

Už se mnohým zdálo, že dal profesionálnímu fotbalu definitivní "vale". Naznačovalo to i jeho tíhnutí k dalším sportům - např. bojovému MMA, kde si před zhruba rokem a půl dokonce střihl i klasický zápas. K profesionálnímu fotbalu se však vrátil a dává důležité góly v dresu Příbrami, se kterou drží poměrně s přehledem postupovou pozici do nejvyšší české soutěže. Řeč je o Miroslavu Slepičkovi, který se v posledních týdnech očividně fotbalem opět velmi baví. A baví také diváky u říčky Litavky.

V dresu Sparty dal Slepička ve velmi úspěšné sezoně 2007/2008 ve 24 zápasech 12 gólů.

I v šestatřiceti letech se cítí stále dobře

Právě zde totiž v černozelených barvách působí a je výraznou postavou středočeského celku. Ostatně v posledních pěti kolech dal tři branky, z toho jednu rozhodující v 90. minutě i rivalovi z Českých Budějovic. "Za góly jsem strašně rád. V posledních dnech se cítím stále lépe. Důležité je, že to zvládáme hlavně výsledkově. Osobně mohu říci, že se fotbalem zkrátka už jenom bavím, v mém věku to ostatně ani jinak nejde," říká s úsměvem zkušený kanonýr.

Příbram drží poměrně přesvědčivě o šest bodů před Pardubicemi druhou příčku Fotbalové národní ligy, znamenající postup mezi fotbalovou elitu. V posun o ligu vzhůru věří i šestatřicetiletý Slepička. "Samozřejmě v postup věřím, bojovat ale musíme do posledních kol."

Je to krásný fotbalový příběh, říká Csaplár

Také kouč Středočechů Josef Csaplár vzdává poklonu před navrátilcem Slepičkou. "Je to krásný příběh, ve kterém se tenhle kluk po dvou a půl letech vrací k profesionálnímu fotbalu. Každý trénink na sobě velmi tvrdě pracuje a pak je to vidět i v samotných zápasech. Musím říci, že takové hráče mám osobně strašně rád. Mají zkušenosti, umí kopnout do balónu, rozumí si s ním a stále na sobě pracují. Jsem hrozně rád, že ho tu mám," dodává Csaplár.

V Indii skončil Slepička v roce 2014 na děleném druhém místě v tabulce nejlepších kanonýrů soutěže.

Patří mezi elitní příbramské fotbalisty

Miroslav Slepička nebo třeba Tomáš Zápotočný - to jsou ikony příbramského fotbalu, které dokázaly mnohé nejen na tuzemské scéně, ale i v zahraničí či dokonce v reprezentaci. "Jsou to kluci, kteří patří do generace, která tu pode mnou kdysi začínala. Znám jejich kvality velmi dobře a věřím jim dodnes," hodnotí příbramské legendy Csaplár. 

Potvrdí tito fotbalisté i celá Příbram své kvality a postoupí zpět do ligy? To uvidíme definitivně v závěru května. Nakročeno mají zatím velmi dobře...