Clint Eastwood prozradil, jak žít dlouho a vypadat skvěle. Tohle přeci zvládne každý, nebo ne?

Herci Clintu Eastwoodovi by 91 let hádal jen málokdo
 

Legendární herec Clint Eastwood (91) vypadá, jako by snad nestárl. Tato hvězda, které táhne na 100, vypadá nejméně o dvacel let mladší. Eastwood odhalil své tajemství nekonečného mládí. Je to překvapivě jednoduché.

Legendární herec je zkrátka symbolem stárnutí s grácií, nesnaží se udržet si mládí všemožnými druhy kosmetických procedur, ale jeho věk by mu přesto hádal jen málokdo.

Jeho fanoušky zajímalo hlavně to, jakými pravidly se řídí a jaký je jeho životní styl. Herec jim vyhověl a prozradil jim tajemství své nestárnoucí vizáže a skvělého zdravotního stavu. Podle herecké legendy je zkrátka potřeba se se stárnutím příliš nestresovat.

Radí, že si mají lidé pokud možno přibývající léta spíše užít, než se jimi trápit a za každou cenu se snažit omládnout. To v některých případech celou situaci zkrátka ještě zhorší.

Samozřejmě to ale neznamená, že můžete zcela vynechat pohyb a nezajímat se o to, z čeho je složený váš jídelníček, právě naopak.

Jedněmi z nejvýznamnějších příčin předčasného stárnutí je nezdravá strava a nedostatek fyzické aktivity.

„Měl jsem kamaráda, kterému bylo devadesát mnohem dříve než mně, ale na svůj věk vypadal skvěle. Zeptal jsem se ho tehdy, jak to dělá, a on mi odpověděl, že nejdůležitější je zkrátka nikdy se na stáří příliš nesoustředit,“ řekl herec.

„Řekl, že nikdy nesmím přijmout, že jsem stařík. On tak žil a fungovalo to,“ vysvětlil.

Clint Eastwood se také vždy soustředil na dodržování zdravého životního stylu. Vždy se údajně snažil jíst velmi zdravě a hlídal si hladinu cholesterolu v krvi.

„Já jsem nikdy neměl moc přebytečného tuku, vždy jsem se snažil hlídat to, co jím. Dávejte si pozor na sacharidy, zejména ty, které můžete najít v dezertech,“ varoval veřejnost.

„Zkuste si hlídat svou váhu, odpočívejte dostatečně, buďte optimističtí, jezte hodně ovoce a zeleniny, berte vitamíny. Dále se také snažte vynechat slazené nápoje a alkohol,“ sdílel Clint Eastwood své tipy na to, jak žít dlouho a vypadat skvěle.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Jak si lehce posílit imunitu? Pomohou vám jídla, která můžete lehce přidat do polévky.