Metalové legendě Ozzy Osbournovi se hroutí život. Trpí a už to nezvládá

Ozzy Osbourne trpí mimo jiné i parkinsonovou chorobou
 

Kdysi bezstarostný heavymetalový zpěvák kapely Black Sabbath stárne a hroutí se pod tíhou problémů, které na něj v jeho pokročilém věku dopadají. Trápí ho celá řada zdravotních problémů a bezmocně sleduje, jak se mu jeho život kousek po kousku rozpadá.

Heavymetalový veterán Ozzy Osbourne se přiznal, že to s jeho zdravotním stavem jde z kopce od té doby, co oslavil své 70. narozeniny.

Parkinsonova choroba a další nemoci

Nyní je této legendě 73 let a připadá si, jako by jeho život končil, cítí se jako nemohoucí "stařík".

Osbourne trpí parkinsonovou chorobou, která mu značně ztěžuje život. Dále u něj také propuklo hned několik závažných nemocí, které mohou být v určitých případech fatální. Palec mu napadla zákeřná bakteriální infekce a také se nemůže pořádně hýbat po operaci zad a krku.

Všechno to prý začalo z ničeho nic. V 69 letech se prý ještě cítil mladě a jako by snad nestárl a všechny nemoci se mu z nějakého zázračného důvodu vyhýbaly. Dokonce v té době přemýšlel, kdy se tedy konečně začne cítit jako starý muž, když ještě v tak pokročilém věku překypuje zdravím a energie má na rozdávání.

„Začalo to tou věcí s palcem a pak to byla jedna noční můra za druhou,“ vyjádřil se zpěvák ke svému zdravotnímu stavu.

Ozzymu prý palec, který napadla bakteriální infekce, natekl do velikosti žárovky.

Tento stav byl pro něj velmi nebezpečný, protože se infekce mohla lehce rozšířit do zbytku jeho těla a Osbourne jí tak mohl dokonce i podlehnout. Za rok poté nešťastně spadl a jeho zranění vyžadovala okamžitou a velmi bolestivou operaci.

Když už se zdálo, že je z nejhoršího venku, byl diagnostikován s parkinsonovou chorobou.

„Pořád nemůžu bez pomoci ani udržet balanc, možná budu potřebovat další operaci,“ svěřil se zpěvák.

„Lidé mi říkají, ať jsem trpělivý a dám tomu čas, ale já nevím, kolik toho času mi ještě zbývá. Snažím se, jak jen můžu, mám dokonce třikrát týdně fyzickou terapii. Moje výdrž a energie ale už zkrátka není, co bývala,“ vysvětlil.

Legendárnímu zpěvákovi prý už dokonce dělá i problém nahrávat muziku, ale nevzdává se a je velmi motivovaný své nové album co nejdříve dokončit.

 

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Dvacetiletá dívka se chce vdát za staříka. Prý je to její spřízněná duše.