Pavel Fischer

Pavel Fischer upozorňuje na to, že Babiš je obchodník a ví, co mu vynese hlasy
  |   osobnost

Pavel Fischer působil jako poradce Václava Havla, byl také velvyslancem ve Francii a Monaku. Na hlavu státu kandidoval už v prezidentské volbě v roce 2018. V prvním kolem získal 526 694 hlasů a skončil třetí. Prezidentem České republiky se chce stát i v roce 2023.

Pavel Fischer vyrůstal v Praze, v roce 1990 vystudoval obor francouzština a čeština na Univerzitě Karlově. Vzdělání si pak doplnil na francouzské škole Ecole Nationale d´Administration. Ta je určena pro vysoké státní úředníky. Je nositelem monackého Řádu svatého Karla (2009) a francouzského Řádu čestné legie (2010).

Od října 2018 je Pavel Fischer senátorem za obvod č. 17 – Praha 12. Byl zvolen jako nestraník s podporou ODS, KDU-ČSL, TOP 09 a hnutí STAN, ve 2. kole senátních voleb jej podpořila i Konzervativní strana, Koruna Česká a hnutí KAN. Dvakrát byl zvolený předsedou Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost.

Manželka Klára Fischerová pracuje v domácím hospici Cesta domů a je zakladatelkou nadačního fondu Loďka, zaměřeného na zlepšení podmínek dětské paliativní péče v nemocnicích. Společně vychovali čtyři děti, nejstarší Vojtěch od narození čelil těžkému postižení, kterému v roce 2013 podlehl. Barbora, Benedikt a Markéta studují na vysokých školách.

Pavel Fischer hovoří plynně francouzsky a anglicky. Domluví se německy, rusky a katalánsky.

Vybrané články na téma "Pavel Fischer"
Kandidát na prezidenta Fischer: Manželství pro všechny je proti mému přesvědčení. A co komunistická minulost Babiše a Pavla?

Pavel Fischer je dobrý prezident pro pražskou kavárnu. Jinak působí trochu jako z jiného světa

Senátor Pavel Fischer: Pro pandemický zákon bych ruku nezvedl, mám k tomu pět důvodů

Pavel Fischer: Pravda zvítězí. A zvítězí bez těch, kdo dnes lžou

Senátor Fischer: Prezident Zeman fatálně selhal. Očekávám omluvu a rezignaci

Senátor Fischer: Vláda a prezident nás vší silou táhnou na východ. Gubernií Ruska či čínskou provincií jsme ale stále jen v jejich horečnatých snech