Tereza Maxová zveřejnila silné záběry. Takhle vypadá její pomoc Ukrajině

Maxová Žije v Monaku s Burakem Oymenem, tureckým podnikatelem, s nímž má dceru Mínu a syna Aidena
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Známá česká modelka Tereza Maxová se již dlouhá léta angažuje v dobročinné činnosti a od samého počátku ruské invaze na Ukrajinu také pomáhá uprchlíkům. Na svůj instagramový profil sdílela, jak přesně její pomoc Ukrajině probíhala.

Na webových stránkách nadace Terezy Maxové se již několik dní poté, co ruská vojska vtrhla na území Ukrajiny, objevilo číslo účtu veřejné sbírky na pomoc ukrajinským uprchlíkům.

Vše, co bylo ve sbírce vytěženo, poté putovalo přímo do uprchlických táborů na západě Ukrajiny a v Moldávii. Nadace Tereza Maxová dětem zahrnuje i projekt TERIBEAR. Jméno projektu je kombinací anglického názvu plyšového medvídka a křestního jména modelky.

Cílem projektu je prodej nejrůznějších předmětů s logem TERIBEAR. Mezi tyto předměty patří školní aktovky, penály, tužky, povlečení a další. Tento projekt poté prostřednictvím výtěžku z prodeje pomáhá znevýhodněným dětem.

Jsou mezi nimi děti v pěstounské péči, v náhradní rodinné péči, děti z dětského domova a v současné době i ty děti, které přišly o domov v důsledku války na Ukrajině.

Modelka se ale nedávno s tímto projektem vydala i na emočně vypjatou charitativní šňůru, prostřednictvím které pomáhala ukrajinským uprchlíkům.

Její poslední zastávkou byla Ostrava. Modelka na svém instagramu pod sérií fotografií, které zveřejnila, prozradila, že na šňůře byla svědkem zoufalství, ale na druhé straně i pořádné dávky naděje.

Nakonec také poděkovala všem zúčastněným za pomoc a obětavost, dále komentovat šňůru nebylo potřeba. Fotky najdete na jejím instagramu.

Zdroj: Nadace Tereza Maxové dětem, TERIBEAR

KAM DÁL: Herečka Benešová zasadila synovi pořádnou ránu pod pás. A ještě se tím pochlubila.

Klíčová slova: