Vyhrajete balík? Bookmakeři tvrdí, že primátorem v Praze bude Hřib, na koho se ještě sází ve velkém?

Dokonce i na Petra Stuchlíka ještě přicházejí sázky
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Pražským primátorem se podle bookmakerů stane kandidát Pirátů Zdeněk Hřib. Kurz na jeho zvolení je 1,2:1. Šanci má také Jiří Pospíšil (TOP 09) s kurzem 5:1, Jan Čižinský (Praha Sobě) má kurz 8:1. Hřibovi věří také většina sázkařů.

Kurzy na nového předsedu Senátu jsou vyrovnané. Největším favoritem je Jaroslav Kubera z ODS s kurzem 3:1. V těsném závěsu následují Jiří Růžička (za TOP 09 a STAN, 3,5:1), Petr Holeček (STAN, 4,5:1) a Zbyněk Linhart (STAN, 4,5:1). Vyplývá to z odpovědí zástupců sázkových kanceláří.

Hřib se dostal do hry

"Před volbami se nejvíce sázelo na Petra Stuchlíka (za ANO) a Jiřího Pospíšila, který netajil svůj velký zájem stát se primátorem Prahy. Po volbách už sázkaři začali tušit, že ve hře je Pirát Hřib a to se projevilo na zájmu o sázky na něj. Stále jsou tady však ambice dlouholetého politika Pospíšila, který argumentuje tím, že primátorem by měl být zkušený politik," uvedl bookmaker Tipsportu Pavol Boško, který se specializuje na politické sázky.

Největší sázka za 12 000 korun šla v Tipsportu na vítězství Pospíšila v kurzu 2,6:1. Na zvolení Hřiba klient vsadil 7 000 korun v tehdejším kurzu 1,8:1. "V počtu sázek bylo na Hřiba vsazeno více tiketů než na všechny další kandidáty dohromady. Druhý nejpočetnější je u sázkařů Pospíšil," doplnil Boško. V Tipsportu je sázka postavena tak, kdo bude primátorem 31. prosince. Podle Boška šlo několik tiketů i na současnou primátorku Adrianu Krnáčovou (za ANO), která má kurz 100:1.

Stuchlík stále táhne

Ve Fortuně šlo zatím na zvolení Hřiba 70 procent objemu sázek. "Jeho kurz pod tíhou vkladů klesl z 1,8:1 na aktuálních 1,2:1. Jedinou vážnou alternativou, která podle bookmakerů zůstává ve hře, je Pospíšil s kurzem 5:1," sdělil mluvčí Fortuny Petr Šrain. Bohuslav Svoboda (ODS) má kurz 25:1, Petr Stuchlík 75:1 a Patrik Nacher (za ANO) 85:1.

V Chanci šla zhruba třetina sázek na zvolení Hřiba. "Vysoký kurz na Stuchlíka zlákal téměř čtvrtinu sázkařů. Zhruba stejný podíl má také Pospíšil," podotkla mluvčí firmy Markéta Světlíková.

Ve Fortuně lze sázet také na nového předsedu Senátu. "Šance Jaroslava Kubery po včerejším (čtvrtečním) rozhodnutí Jiřího Drahoše a Marka Hilšera vstoupit do klubu Starostů a nezávislých mírně poklesly. Kurs z 2,75:1 stoupl na 3:1. Zcela ze hry už je patrně Václav Hampl (za KDU-ČSL), jehož kurz vzrostl z 5:1 na 20:1. Naopak rostou akcie Jiřího Růžičky (ze 4 na 3,5:1) a do hry se s kurzem 4,5:1 dostávají také Petr Holeček a Zbyněk Linhart," dodal Šrain.

Klíčová slova: