Levitující autovraky aneb Řeporyje plné záhad. Starosta Novotný ukázal, jak se maká pro lidi

V zastupitelstvu sedí i Novotného sestra Lenka Fialová
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Je to problém mnoha pražských městských částí, ale samozřejmě nejen jejich - autovraky, se kterými kvůli velmi laxně udělané části zákona 185/2001 Sb. prakticky není k hnutí. Policie má svázané ruce a sama by většinou při pokusu o odstranění nepojízdných vozů pochybila. Přitom vraky obtěžují život obyvatel a nedá se ani říct, že by prospívaly životnímu prostředí. Co s nimi?

V pražských Řeporyjích je ve funkci starosty Pavel Novotný (ODS), jehož pověst je, řekněme, velmi kontroverzní. Když si jeho jméno zadáte do jakéhokoli vyhledavače, objeví se spousta článků, nad kterými budete kroutit hlavou. A jestli právě jíte, určitě nedoporučujeme koukat na fotky, některé by mohly fungovat jako projímadlo. Jenže pak je tu druhá stránka.

Maká fakt pro lidi

Za prvé v třítisícové obci na západě Prahy dostal v komunálních volbách nejvíce hlasů ze všech politiků (612) a jeho ODS vyhrála se ziskem 30 procent hlasů. Lidé zřejmě uvěřili, že bude opravdu "makat". A zatímco někdo jen slibuje a Andrej Babiš rozdává z kapes daňových poplatníků, máme tu Novotného za druhé. Bývalý bulvární novinář se opravdu pustil do práce, navíc tak, jak je jeho zvykem - po hlavě a bez servítků. 

Těžko předpokládat, jak moc a zda vůbec bude jeho jednáním poškozena ODS, která má momentálně největší starosti s rebelujícím Václavem Klausem mladším. Jisté je, že z konání Novotného profitují občané Řeporyj. "Pražské Řeporyje čelily asi největšímu útoku vandalů ve své historii, pokud se jednalo o zásah mimozemské civilizace, pak se vandalům omlouvám a poděkuji mimozemšťanům. Levitovaly mi tu totiž autovraky," napsal si starosta městské části na svůj facebookový profil.

Letecká noc a vraky pryč

Výsledkem "letecké noci" čtyři okamžitě odtažené vraky, které se "náhodou" dostaly na taková místa, kde by bránily například průjezdu sanitek či hasičů spěchajících na zásah. V takovém případě už policie musí konat a nepojízdné automobily nechat odstranit. Další dva vraky pak zmizely během uplynulého víkendu. 

"Další plusy akce: vzhledem k noci, kdy neznámá síla účtovala se zmršeným zákonem 185/2001 Sb., resp. s onou pasáží, která obcím sebrala oporu v zákoně a MP to také moc neulehčila, se příšerně vylekal majitel legendárního autovraku u nádraží (ten Superb bez kol) a psal starostovi, aby byl jeho vrak leteckého dne ušetřen," vypočítával dále Novotný.

Pokud chceme boty na pár kroků, je jedno, jaké. Pokud chceme elegantní botu a naším pánem je náš image, pak Crocs. Pokud chceme opravdu dobrou a navíc relaxační botu nebo hrozí vybočený palec, pak DUX.

Starosta tedy občana uklidnil s tím, "že je rád, že jej po dvou letech slyší, popřel jakoukoli participaci na zjevně koordinované akci, odsoudil vandaly, ujistil občana, že v křišťálové kouli na stole vidí, že jeho autovrak zatím nevzlétl, a přislíbil, že modlitbou k bůžkům létajících autovraků se pomodlí, aby byl tento do 20. 3. ušetřen, a občan za to slíbil si ho odvézt!"

Mít, či nemít takového starostu?

Můžeme teď řešit, jak moc neortodoxní, drzé, protizákonné nebo jakékoli počínání starosty městské části Praha-Řeporyje bylo. Když se ale podíváme na výsledky, hovoří jasně. Zatímco jinde se s autovraky marně perou dlouhé roky a kolem jejich majitelů našlapují po špičkách (pokud je nějakým omylem vypátrají), tady vše vzalo rázný a rychlý konec.

Pavel Novotný neoficiálně všem poděkoval, oficiálně pak napsal v prohlášení: Starosta MČ důrazně odsuzuje podobné jednání a volá po vypátrání a přísném potrestání pachatelů!!!!!
Takové jednání nebude tolerováno!" Takže co myslíte, mít, či nemít takového starostu? Každopádně v Řeporyjích mají uklizeno. A o tom to je.