Babiš junior se chce očistit. Proč policie nekoná a premiér synova prohlášení ignoruje? Chystá se plán na jeho další zmizení?

Otec Andrej Babiš veškeré aktivity svého staršího syna ignoruje. Má snad plán, jak jej v příhodný čas opět umlčet?
 

Jedna z kauz premiéra Andreje Babiše, zapletení vlastního syna do případu Čapí hnízdo a jeho následný únos na Krym, má další dějství. Babiš junior se snaží přes sociální sítě i média prokázat záměrné zmanipulování své lékařské diagnózy a rád by také vypovídal v obou kauzách na policii. To vše činí údajně proto, aby očistil své jméno a otevřel Čechům oči. Státní orgány prý jeho výzvy vyhodnocují a premiér k prohlášením sveřepě mlčí. Že by už existoval další plán, který zlobivého syna opět umlčí? 

O tom, že premiér Andrej Babiš nebude moci neustále ignorovat existenci svého staršího syna, není pochyb. Andrej Babiš junior se totiž záhadně uzdravil ze schizofrenie, kterou mu v roce 2017 diagnostikovala MUDr. Dita Protopopová za přispění prof. Cyrila Höschla, bývalého ředitele Národního ústavu duševního zdraví v Klecanech. Právě tyto dvě osoby označuje Babiš junior za ty, které z něj udělaly nesvéprávného člověka. To vše z důvodu, aby mu bylo znemožněno vypovídat v případu Čapí hnízdo, jehož hlavní postavou je jeho otec, premiér ČR Andrej Babiš. 

S kůží na twitter

Nepohodlný syn na twitteru přesvědčuje, že to myslí opravdu vážně - zveřejňuje své lékařské zprávy, dává do souvislostí jednotlivé události, které předcházely jeho zavlečení na Krym manželem doktorky Protopopové, odkrývá skutečnosti, o nichž se nemělo veřejně vědět. Andrej Babiš junior dělá vše pro to, aby očistil své jméno, aby přesvědčil svět, že není vážně nemocen a stal se v minulosti pouze nepohodlným svědkem, kterého bylo třeba umlčet.

Z posledního obsáhlého prohlášení, které sdílel Babiš junior na svém twitteru, jde při čtení mráz po zádech při představě, že by mělo být čistou pravdou vše, co mladý muž popisuje. Tohle je děsivé čtení. Pro rodiče, kteří milují své děti, zvlášť. Na stránkách titulů vydavatelství MAFRA ho asi nenajdeme, tak ho alespoň sdílejme na sítích. Člověk, který brání svou pověst proti přesile, si to zaslouží...“ napsal k odkazu na juniorův text Miroslav Kalousek, jeden z největších oponentů premiéra Babiše, dnes hlasitý podporovatel jeho syna. A že je tragická rodinná situace pro juniora bolestná, dokládá jeho smutný povzdech nad fotografií z dětství: „Zrada nepřichází od nepřátel, ale od těch, kterým nejvíc důvěřujete.“ 

Proč? Premiér mlčí...

Odpovědi na otázku, proč Andrej Babiš postavil své dítě do takové životní situace, si můžeme pouze představovat. Premiér zcela ignoruje veškeré synovo konání a pokud se snad někdo odváží získat komentář, odvolá se na duševní stav svého syna a tvrdě se ohradí, že o své rodině mluvit nebude. Přiznat, že vše zosnoval kvůli moci a milionovým dotacím, by byla i na něj silná káva. Stejně jako synovo svědectví, které by vedlo k odsouzení premiéra. 

Chce říct vše, ale nemá komu

Kam až dokáže junior zajít, ukážou následující týdny. Osobně již odnesl na ministerstvo zdravotnictví dokument, v němž zbavuje MUDr. Protopopovou mlčenlivosti ohledně jeho zdravotního stavu, a dovoluje bezvýhradné a časově neomezené zveřejnění veškeré lékařské dokumentace nejen pro orgány v trestním řízení, ale i pro média. Dále se přihlásil policii, aby jej vyšetřovatelé vyslechli ve věci jeho zavlečení na Krym, k němuž podal oznámení 8. ledna 2018.

Moc rád by také vypovídal v kauze Čapí hnízdo. A právě v této záležitosti se ukáže, jak silný vliv má premiér Babiš na orgány státní moci. Dozorující státní zástupce Šaroch totiž stále neuzavřel spis a neustále odkládá rozhodnutí, zda premiéra Babiše obžaluje či sprostí obvinění. Jelikož by to měl podle poslední dané lhůty zvládnout do 31. srpna 2021, může se také stát, že na apel Babiše juniora nebude brán zřetel. Prozatím se Šaroch vyjádřil přes tiskového mluvčího zástupců Aleše Cimbaly: „Informace o pobytu potenciálního svědka na území ČR je MSZ známa. Tato skutečnost je vyhodnocována.“ Jak dlouho bude zástupce na vyhodnocení relevantnosti výslechu bývalého spolumajitele akcií Andreje Babiše juniora potřebovat? Den, týden, měsíc, rok? 

Češi podceňují situaci

Čas totiž běží, volby v Česku proběhnou již za 6 týdnů a jak jsme již zmínili, mnoho kroků podniká Babiš junior i proto, aby Čechům otevřel oči. „Nemám chuť vyvracet názory, že se nemstím, ani mi nejde o účast v předvolební kampani. Prostě to tak vyšlo, že se našli lidé, kteří mi zrovna letos a pro mne snad ještě včas otevřeli oči a dali motivaci k dalšímu životu... Přál bych vám, abyste se tomu dokázali postavit včas, aby nikdo nemusel cítit bezmoc, kterou jsem donedávna prožíval já... Obávám se, že spousta lidí v Česku pořád podceňuje situaci, ve které se vaše země nachází, a co za monstra ji vlastně už ovládají...“ 

Premiér Babiš jistě konání svého syna sleduje a byli bychom naivní myslet si, že předseda vlády nemá možnosti, jak své nezbedné dítě pokárat. Kapesné už mu nesebere a výletem na Krym toho v minulosti také moc nevyřešil. „Jinými slovy čekají na to, až tady nebudete. Dávejte si na sebe pozor, tenhle režim si na pravdu nehraje. Vydržte!...“ zareagoval na prohlášení státních zástupců uživatel twitteru @JaroslavUlrich. Snad takový plán na umlčení nepohodlného svědka je pouhou sci-fi a Andrej Babiš junior dostane možnost nejen svobodně vypovědět své verze u orgánů státní moci, ale také na klidný život beze strachu a neustálého spojování s otcem, který se k němu zachoval tak, jak můžeme v přímém přenosu sledovat. 

KAM DÁL: Premiérův syn se otce nebojí. Může řádění Babiše juniora ovlivnit rozhodování voličů?