Hřib se směje Babišovi, exekuce kvůli Zemanovi a Vojtěch opět odvolává co nařídil

Velitel ozbrojených sil a prezident Miloš Zeman
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Jestli existuje nějaký paralelní Vesmír, možná tam má Česká republika kompetentní a moudrou vládu, pravdomluvného prezidenta a Pitomio je pouze kreslená figurka na strašení zlobivých dětí. V tom našem se zatím bohužel musíme smířit s tím, že tajtrlíci jsou mezi námi. Ale brát věci S NADHLEDEM je naštěstí stále ještě možné.

  • Odvolávám, co jsem slíbil, a všechno bude zase jinak. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch je velmi nešťastnou postavičkou české politiky. Záměrně netvrdíme, že komickou, protože to, jak se k němu chová jeho šéf Andrej Babiš, vůbec vtipné není. Když Vojtěch představil svůj plán na povinné nošení roušek od 1. září, vystoupil předseda vlády s tím, že tomu nerozumí a ministr bude muset na kobereček. Inu stalo se a po řádném kartáči bývalý zpěvák ze SuperStar oznámil změny. Není to zdaleka poprvé, kdy se premiér do svého ministra opřel a doslova ho ztrapnil v přímém přenose. Pan Vojtěch je buď totální srdcař, který fakt věří, že bude líp, nebo je naprosto bezpáteřní figurkou, které je všechno fuk, hlavně že přijde tučná výplata.
  • Je to rok, kdy Andrej Babiš sliboval, že si posvítí na podvodnou směnárnu v centru Prahy, hromy blesky se snášely i na její pobočku na pražském letišti. „My sliby plníme a nepoctivé směnárny zavíráme. Ta jediná, kterou řešil pan premiér přímo s guvernérem ČNB a ministryní Schillerovou už před rokem, ale funguje dál,“ připomněl premiérovi slib primátor Prahy Zdeněk Hřib, protože zmíněná směnárna stále vesele funguje. Jak to vypadá, ani předseda vlády, který má evidentně číslo na všechny, není všemocný. Tak třeba alespoň na rychlobruslařská hala pro Sáblíkovou bude...
  • Předseda SPD Tomio Okamura se jako zastánce přímé demokracie opět předvedl jako člověk, který o demokracii nemá ani páru. Jeden z jeho elaborátů na sociálních sítích obsahoval "myšlenky" ohledně dění v Bělorusku. Například volal po přepočítání hlasů v Bělorusku, pokud má opozice nějaký problém s regulérností voleb. No jo, drahý Tomio, ale když tam běhali členové volebních komisí s batohy plnými volebních lístků, které mizely neznámo kam, těžko něco počítat. V Moskvě podle Okamury dobře chápou, o co jde. A tanky na obranu demokracie v Bělorusku se v Rusku když tak najdou…
  • Stát se prostřednictvím ministerstva financí odmítl omluvit vnučce Ferdinanda Peroutky za lhaní Miloše Zemana, což nařídil soud. Její advokát už podal návrh na exekuci. Pět a půl roku tahanic se tak prodlužuje do trapné kyselosti. Hlava státu lže a ze své hradní pevnosti se pouze směje snahám o alespoň nějakou nápravu. Možná dobře, že od 1. září platí povinné nošení roušek. I když v tomto případě by byl zřejmě lepší náhubek.
  • Ústavní soud nejspíš nestihne projednat návrh, který by mohl ve volbách pomoci malým stranám. Zatímco hnutí ANO získalo před třemi lety zhruba 19 tisíc hlasů voličů pro zisk jednoho poslaneckého křesla, hnutí STAN jich potřebovalo skoro 44 tisíc. Může za to rozdělení republiky na 14 různorodých volebních krajů v kombinaci s D'Hondtovou metodou přepočítávání hlasů. Návrh Senátorů to chtěl napravit s tím, že každý hlas by měl mít stejnou váhu. Ústavní soud má návrh na stole už tři roky, zatím se jím ale nezabývalo ani plénum soudců. Sice se říká, že práce kvapná, málo platná, na druhou stranu za tři roky mohl být čas si trochu pokecat, ne?

  • Stěžujete si, že se máme špatně? Tak srazte paty a raději skládejte básně. V Severní Korei musí lidé odevzdávat své psy speciálně určeným úředníkům, kteří je pak vozí do restauračních zařízení. Takto se v komunistické zemi řeší hladomor a lidé se tak prý mají uklidnit. Chov psů je podle diktatury také „závadný trend buržoazní ideologie“. Pevně věříme, že tohle by u nás stále ještě neprošlo...

KAM DÁL: Kandidát na hejtmana Povšík: Rath byl politický talent. Neštítil se ale ničeho, aby odstranil lidi, kteří mu vadili.

Váš příspěvek pomůže rozvíjet nezávislou žurnalistiku.