Karel Schwarzenberg: Zneužití smrti Karla Gotta a pomsta obou Klausů Havlovi je hnus

Václav Havel není pouze český, nýbrž i světový hrdina boje za demokracii a svobodu, myslí si Schwarzenberg
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Smrt Karla Gotta český národ zasáhla, o tom není sporu. Ovšem okamžitě se vyrojila celá řada populistů a hyen. Parazitování na odchodu umělce je v mnoha případech nechutné. Co si o tom myslí čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg? Svoji reakci zveřejnil na sociálních sítích.

V posledních dnech se odehrává opravdu poněkud smutná podívaná. Nejdříve se různí politici předháněli nikoliv v úctě k velkému umělci, ale aby si sami zvýšili oblibu. Snažili se zajistit státní pohřeb. Patrně je potom někdo poučil, že to není možné, a dopadlo to poněkud trapně.

Je to ubohé, prostě hnus

Horší ale je, co se stalo teď. Je pozoruhodné, že člen přípravného výboru hnutí Trikolóra navrhl, aby se pražské letiště už nejmenovalo Letiště Václava Havla, ale navrhl jeho přejmenování po Karlu Gottovi. Samozřejmě, stejně jako ve výše uvedených případech nejde o poctu zmíněnému umělci. Jde především o trapnou pomstu obou Klausů našemu prvnímu českému prezidentovi. Václav Havel není pouze český, nýbrž i světový hrdina boje za demokracii a svobodu.

Využití nebohého Karla Gotta jako nástroj pomsty vůči Václavu Havlovi, který je pořád ještě slavnější než oni, je pouze mrzké. Jsem přesvědčen o tom, že by proti tomu sám Karel Gott protestoval. Mrtví se takovýmto intrikám bránit nemohou. I proto je to celé velmi ubohé a je to hnus. Václav Havel by dnes oslavil osmdesáté třetí narozeniny a já na něj budu myslet.