Nový ministr Blatný začal lží a neznalostí, Babiše zesměšnila pravá ruka a Hamáček jako Mirek Dušín

Jan Blatný se uvedl jako zlobivý školák, který se bojí přiznat k vlastním činům
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Znáte ten pocit, když někam přijdete, záleží vám na tom, ale hned plácnete hloupost a jste od prvních minut k smíchu? Nový ministr zdravotnictví Jan Blatný mluví o získání respektu, ale uvedl se lží, neznalostí a zbabělým úprkem. Takto si vláda buduje důvěryhodnost, když pár dnů před tím si odstřelila odborníky. A k tomu si po akci pravá ruka Andreje Babiše odletí na "dovolenou" do Španělska, když lidé i zdravotnictví bojují o přežití. Pardon, ale toto nelze brát S NADHLEDEM.

  • Nový ministr zdravotnictví Jan Blatný tvrdí, že chce být mnohem otevřenější v komunikaci a podávání informací. Bohužel ale ve funkci začal lží, za kterou by se styděl i klouček v páté obecné. Nejprve v přímém přenosu na tiskové konferenci tvrdil, že nepodepsal petici Milionu chvilek za odstoupení Andreje Babiše z funkce premiéra, aby pak trapně pokračoval tím, že to mohl podepsat někdo za něj. Přidal i profesní neznalost. „Jestliže budeme mít nakažených tisíc, reprodukční číslo bude 1,5, potom se zvýší počet na 1 500. Takže jenom o 500. Jestliže budeme mít milion nakažených a reprodukční číslo bude jenom 1,1, ke zvýšení dojde jenom o sto tisíc,“ tvrdil Blatný. Hm, to by nebylo špatné, kdyby to tak bylo. A vše korunoval, když jako malý capart utekl z poslanecké sněmovny, která řešila prodloužení nouzového stavu (premiér také odešel). A kdo jiný by přeci měl vysvětlovat důvody, než tito dva?
  • Když chcete být hrozně cool, ale ono se to nepovede? Nebo je lídr Fiala tak vychytralý? Lídři ODS, KDU-CSL a TOP 09 Na sociální sítě publikovali fotku, na které jsou Petr Fiala, Marian Jurečka a Markéta Pekarová Adamová jako Avengers, že i oni společně odrazí síly zla. Chybička se však vloudila. Postavy Black Widow a Iron Mana v posledním díle Endgame zemřou. Přežije Doctor Strange alias Petr Fiala. Asi vzkaz voličům.
  • Jak zesměšnit svého šéfa a všechno, co se v téhle zemi děje? Prostě si na pár dní zaletíte do Malagy na dovolenou. Přesně tak jako pravá ruka Andreje Babiše Jaroslav Faltýnek. V době, kdy premiér nabádá občany, aby seděli doma, protože se nedaří dostat pandemii koronaviru pod kontrolu, "dvojka" hnutí ANO si vyrazí na soukromou cestu. Vypadá to, že přestává selhávat nejen vedení státu, ale dokonce už i marketing. Je to stejné, jako kdyby si dal zapřisáhlý vegetarián bůček a tvrdil, že se tak moc nestalo.
  • Starosta pražské čtvrti Řeporyje Pavel Novotný z ODS se nedopustil trestného činu, když na twitteru napsal, že by chtěl, aby komunistický poslanec Zdeněk Ondráček „visel“. Dodal i další věci, jako že lidi jako Ondráček „není trestné utrácet či k tomu alespoň vybízet“ apod. Soud konstatoval, že Novotného chování bylo sice nevhodné, ale společensky ne až natolik škodlivé, aby se soudilo jako trestný čin. Zamítnuta byla i stížnost státního zástupce. Tak snad toho pana Ondráčka nenajdou houpajícího se na kravatě, to by se špatně vysvětlovalo, že nejde o nic závažného a škodlivého.
  • Když teče do bot: Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček ze spoluvládnoucí ČSSD by rád viděl komisi, která by vyšetřila, kde udělala Česká republika v přípravě na druhou vlnu pandemie koronaviru chybu. Nebál se zaútočit ani na Andreje Babiše. „On jako předseda vlády všechna opatření schvaloval a sám do toho všeho do jisté chvíle razantně vstupoval a o věcech rozhodoval. S ohledem na minulost si například pamatuji, jak jsem 23. července vyzýval lidi, aby nosili roušky. Na to mi bylo premiérem řečeno, abych se staral o Českou poštu a nehrabal se ve zdravotnictví.“ Dopadne to jako většina návrhů ČSSD a nakonec svůj názor "přehodnotí"? Nebo se rodí nový Mirek Dušín.

KAM DÁL: Ministerstvo zdravotnictví tlačí mezi lid eRoušku, ten jí nevěří. Nechce být fízlován a chybí mu základní informace.