Hrozí nárůst extrémistů a populistů, říká poslanec Válek. Na Hradě navíc vládne Sauron, dodává radní Borecký

Miloš Zeman může být pomyslným jazýčkem na vahách
 

Podpora hnutí ANO klesá, volby by podle průzkumu společnosti Kantar CZ pro Českou televizi vyhrála koalice Pirátů a hnutí STAN. Ještě to ale nemusí vůbec nic znamenat. Volby jsou až za několik měsíců, do té doby se toho může stát ještě hodně. Navíc nedávná historie ukázala, že Andrej Babiš má kolem sebe excelentní marketingový tým, který se už dostal z nejedné šlamastyky. A pak je tu Miloš Zeman...

Hnutí premiéra Andreje Babiše pomalu, ale jistě klesá. „Je to "ocenění" vlády k řešení pandemie,“ řekl Čtidoma.cz poslanec za TOP 09 Vlastimil Válek. Nemusí to však v konečném účtování nic znamenat. Volby jsou až v říjnu, do té doby se může stát celá řada věcí.

Bezesporu se dočkáme různých svinstev

„Přijde jaro a léto a s nimi teplo a covid přirozeně ustoupí, zhruba 25 procent populace je už přirozeně promořeno. Lidé zapomínají a co se jim jeví jako hrůza teď, bude v říjnu polozapomenuto. Volební kampaň teprve začne a Babiš a jeho parta má prakticky neomezené zdroje finanční i mediální, takže se bezesporu dočkáme různých svinstev, které dokáží voliče nahlodat,“ přidává radní Středočeského kraje a starosta Úval Petr Borecký (STAN).

Podle něj je také důležité, jak zareaguje prezident Miloš Zeman. „Na Hradě stále vládne Sauron, který nám již předvedl, že ústava je pro něj jen cár papíru. Není rozhodnuto a radovat se z toho, že babišismu je odzvoněno, by bylo velmi předčasné.“

Sněmovna s SPD i KSČM

Jak Borecký, tak i Válek se přitom shodují, že současná situace může vést k nárůstu preferencí extrémistických a populistických subjektů. „Ano, souhlasím. To je věc, která v krizi hrozí obecně,“ doplnil pro Čtidoma.cz Válek.

Podle volebního modelu Kantar CZ by se do sněmovny v pohodě dostala SPD s jedenácti procenty, problémy by měla KSČM s pěti a půl procenty. Mimo by naopak zůstala ČSSD. Třetí by skončila koalice SPOLU.

KAM DÁL: Nostradamus předpověděl pád britské monarchie. Šokuje detaily, které se opravdu dějí, konec je prý blízko.