Muž zemřel poté, co skočil do jezera. Šlo o sérii nešťastných událostí

Na nebohého muže v řece číhaly krvelačné piraně
  |   zajímavost

Tři kamarády napadl roj včel, a tak všichni skočili do řeky, aby unikli před jejich žihadly. Z vody se však vrátili pouze dva z nich. V řece na ně totiž čekalo něco ještě mnohem horšího, než byl roj hmyzu, před kterým se snažili schovat.

Třicetiletý muž rybařil se dvěma přáteli, ale jejich společná chvilka relaxace se nečekaně zvrtla. V jednom momentě ale byli napadeni rojem hmyzu, což vedlo k další katastrofě.

Všichni tři skočili do vody, aby unikli před hmyzem, ale nevěděli, že tam na ně čekají hladové piraně.

Ven z vody se dokázali dostat jen dva z nich, informoval server Daily Star.

Našli pouze části těla

Z jednoho z kamarádů zbyly v jezeře jen kusy jeho těla, které museli vylovit specializovaní potápěči. K tomuto hororovému incidentu došlo na venkově v Brazílii, severozápadně od známého Rio de Janeira.

Vyšetřovatelé se snažili dopátrat toho, jestli smrt muže nebyla dobře maskovanou vraždou, ale žádné důkazy tomu nenasvědčovaly. Poté, co policie potvrdila, že se skutečně jednalo o nehodu, mohla třicetiletou oběť jeho rodina pohřbít.

Není ale jisté, jestli ve smrti muže hrály největší roli krvelačné ryby, nebo jestli se utopil, ještě než s nimi přišel do styku.

Nejednalo se přitom o turisty, jeden z kamarádů byl majitelem pozemku, na kterém k této tragédii došlo, nebezpečí pod hladinou si tedy měli být vědomi.

Velká část pozemků na brazilském venkově s názvem Brasilandia de Minas byla kdysi vlastněna anglickou firmou, která je ale během druhé světové války opustila.

Silné čelisti a agresivita

Brasilandia de Minas v současné době obývá zhruba 20 000 lidí a může se pochlubit tropickým klimatem a teplotami od 15 do 38 °C. V tomto druhu klimatu se piraním nebývale daří.

V jezerech a řekách v této části světa údajně žije dokonce hned několik desítek druhů piraní.

Mají jedno z nejsilnějších kousnutí, které bylo u kostnatých ryb zaznamenáno. Důvodem jsou velké čelistní svaly připojené ke špičce čelisti těchto ryb.

V roce 2007 bylo ve střední Brazílii hlášeno téměř 200 útoků této dravé ryby, žádný z nich ale neměl tragický konec.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Omicron: Jak se nákazy co nejrychleji zbavit, pokud se léčíte sami doma?

Klíčová slova: