Tříletá holčička žila sama v divočině na Sibiři. Vypráví o tom, co tam prožila

Do lesa prý následovala svého otce
 

Karina Chikitova se jako malá dívenka ztratila v nebezpečném sibiřském lese, ve kterém žila více než 10 dní s vlky a medvědy. K tomu, že je naživu, jí prý nejvíce pomohlo, že s sebou měla svou fenku Naiku. O svých zážitcích promluvila až o několik let později, ale stálo to za to.

Karina Chikitova, které je nyní 11 let, se proslavila v roce 2014, kdy se jako tříletá ztratila v divočině. Po dobu téměř dvou týdnů přežila tato tehdy tříletá dívka v lese, kde se běžně vyskytují vlci a medvědi.

Do lesa se původně vydal pouze její otec a Karinu s sebou nechtěl vzít, ta si ale nedala říct a poté, co odešel, se vydala za ním.

Snažila se ho následovat, ale sešla z cesty a poté už nevěděla, kudy má jít nebo jak se vrátit domů. Táta holčičky si bohužel toho, že se vydala v jeho stopách, nevšiml.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Survive Planet (@surviveplanet)

Zůstala poté v lese dlouhých 12 dní a přežívala na lesním ovoci. Spolu s ní tam zůstala i její věrná fenka Naida, později ji ale nechala v divočině samotnou, protože se vydala hledat pomoc. Karina mezitím jedla jahody a ostružiny, spala na trávě a pila vodu z řeky.

Její nálezce ji našel sedět potichu v dlouhé trávě, hladovou a vyděšenou k smrti.

„Seděla tak úplně bez hnutí, kdyby ke mně nenatáhla ruce, tak si jí nejspíš ani nevšimnu,“ řekl Artyom Borisov, který holčičku v lese našel.

„Bylo vidět, že má hrozný strach, okamžitě mě prosila o jídlo a vodu a brečela. Mně dalo docela zabrat, abych se také nerozbrečel. Byla úplně zubožená, vyhublá a poštípaná hmyzem,“ popsal nález dívenky Borisov.

Později, když Katarina vzpomínala na svůj život v lese, tak se svěřila s tím, že kdyby nebylo její fenky Naidy, tak nejspíš v lese umrzla.

„V noci byla hrozná zima, ale když jsem se přitulila k Naidě, tak mi bylo teplo,“ svěřila se.

Od té doby se z malé Katariny stala hvězda. Napsali o ní knihu, o jejím příběhu se začíná točit film a dokonce byla přijata do prestižní baletní školy Yakut Ballet School.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by karina (@karina_chikitova)

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Smrtící požár v bostonském nočním klubu. Zemřelo při něm více lidí, než přežilo.