Marek Lambora jako floutek a drzoun: Ke Specialistům přitáhl nové diváky

Marek Lambora hraje ve Specialistech Matěje Karase
Zobrazit fotogalerii (5)
  |   zajímavost

Mladý a nadějný herec Marek Lambora překvapil, když se v novém roce objevil v roli Matěje Karase v seriálu Specialisté. Ten už je na televizních obrazovkách nějaký ten pátek, a tak se tvůrci rozhodli, že děj trochu oživí. Přivést na plac oblíbeného herce z rodinných seriálů byla skvělá volba. Dívají se totiž i ti, kteří by jindy přepnuli na jiný kanál. 

„Na Specialisty koukají rodiče, ale já už kvůli Markovi taky,“ píše na sociálních sítích mladá divačka Kája. A ostatní ji následují. Marek je oblíbený zejména u žen, ale i u mužů si už vybojoval respekt. „Musím říct, že ta role mu fakt sedí,“ uznal Aleš. „Já kriminálky nesnáším. Ale, prostě Marek,“ rozplývá se Nela. „Přesně! Marek je sázka na jistotu, jsem ráda, že je v televizi zpátky v seriálu," píše Klára.

Floutek a drzoun, říká Lambora

Matěj Karas, kterého hraje Marek Lambora, pracoval v utajení v rámci Národní protidrogové centrály v případu smrti dealera. Dokonce byl jeden čas podezřelý. Když se ale celá situace vyjasnila, přijal nabídku majora Strouhala, aby se přidal k jeho týmu. Vedle Zuzany Kajnarové, Davida Prachaře a Matouše Rumla je tak další novou tváří na scéně. I když v případě prvních dvou zmíněných jde spíše o oblíbené navrátilce. 

„Kapitán Matěj Karas je kluk, který neměl úplně jednoduché dětství. Okolnosti ho dovedly k tomu, že se z něho stal trochu samorost. Je to floutek a drzoun. Po vzoru své rodiny se stal policistou, a než byl vybrán do týmu Specialistů, sloužil v Národní protidrogové centrále služby kriminální policie a vyšetřování v expozituře Liberec,“ vysvětlil Lambora svou postavu. A už teď vypadá, že s touto rolí rozhodně nešlápnul vedle.

Marek byl dobrá volba, myslí si fanoušci

„Když nehrál v ZOO, chyběl mi. Jsem za Specialisty ráda,“ píše na TikToku divačka Eliška. „Já ho miluju, on je prostě nádhernej,“ rozplývá se Anežka. „Moc se mi seriál líbí. Hlavně kapitán Karas,“ píše Valerie. „Marek byl dobrá volba,“ píše Petra. „Zatím moc pěkné, doufám, že nám tam Mára dlouho vydrží,“ píše Marcela. Vypadá to, že Lambora vyskočil z romantických seriálů typu Slunečná a pohádek, jako byla Princezna zakletá v čase, a našel se v roli kriminalisty, který musí každý den bojovat s nebezpečnými situacemi.

Seriál Specialisté je na televizních obrazovkách už od roku 2017, tematicky navázal na Policii Modrava nebo Kriminálku Anděl. Od počátku vysílání si udržuje vysokou sledovanost. Čerpá z německých předloh SOKO Leipzig a Kobra 11. Seriál má odborné poradce a jeden díl se natočí v průměru za čtyři a půl dne.  

Zdroj: TV Nova, TikTok, Instagram, wikipedia.org

KAM DÁL: Seriál ZOO: Pět důvodů, proč by byl Filip pro Viky lepší než Petr.