Ve Štolmíři pro děti připravili umělecký příměstský tábor

Příměstský tábor, kde se děti rozhodně nudit nebudou
 

S prázdninami přichází doba táborů a to nejen těch odehrávajících se mimo město. Příměstský tábor s příslibem tvořivé atmosféry se bude konat ve Štolmíři u Českého Bordu v červenci i v srpnu.

Hlavním tématem tvořivých aktivit bude „zahradní slavnost,“ ke které bude směřovat hravé snažení. Děti si mimo jiné vyrobí originální kostýmy, škrabošky, hudební nástroje, výzdobu, dekorace.

Tvořit se bude na zahradě

Maximum činností bude směřováno do rozlehlé přírodní zahrady Kulturně environmentálního centra ve Štolmíři (č. p. 3), avšak pro případ nepřízně počasí je k dispozici odpovídající zázemí, kde lze většinu plánovaných aktivit uskutečnit.

Najít v obyčejném neobyčejné

Děti budou mít příležitost vyzkoušet si některé z mnoha výtvarných technik a dovedností (keramika, recykl-art, textilní tvorba, land-art, malba, kresba…) s využitím převážně přírodních, případně recyklovaných materiálů. Společně budou hledat v zdánlivě „obyčejných“ věcech neobyčejné materiály a příležitosti k tvoření a sebevyjádření. Dostatek prostoru bude věnován také pohybu a relaxaci v přírodě.

Tábory jsou pro děti od 6 let  (od 5 let po domluvě s pořadateli, horní hranice neomezená) a  uskuteční ve dvou turnusech: 20. – 24. července 2015 a 10. – 14. srpna 2015, vždy od 7:30 do 17:00 hodin.

Více na mamaloca.cz

Zdroj: mamaloca.cz

Klíčová slova: