Andula děti strašit nebude. První pomoc poznají zábavnou formou

Děti se budou učit první pomoc zábavnější formou
 

Předškoláky a školáky seznámí s první pomocí animovaný spot od středočeské záchranky.

Výuka animovaným příběhem

Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje chce seznámit předškolní děti a školáky se zásadami poskytnutí první pomoci. Vytvoří proto animovaný spot, který tento úkol splní. 

Půjde o krátký film se vzdělávacím charakterem, který si klade za cíl děti naučit zavolat na tísňovou linku 155 tím způsobem, aby operátorům řekly vše důležité. Umožní tím včasný příjezd sanitky. Animovaný příběh děti zároveň poučí, jak postupovat při resuscitaci a jak poskytnout první pomoc.

Víte, jak vypadá operační středisko středočeské záchranky? My ano!

Kraj projekt podpoří finančně

Hejtman Miloš Petera řekl, že tento projekt Středočeský kraj podpoří. Myslí si totiž, že seznamovat děti s tímto tématem pomocí filmového příběhu, je nejlepším způsob, jak je zaujmout.

Rada kraje v pondělí 18. ledna schválila částku ve výši 290 400 korun pro ZZS Středočeského kraje. Finance bude moci záchranka na výrobu animovaného spotu využít. Výroba je však hrazena z již schváleného Fondu investic Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje. „Po dokončení bude film nabídnut školám volně k využití při výuce či k možnému vysílání na informačních panelech školy,“ dodala krajská radní pro oblast zdravotnictví Jiřina Fialová.

Sloučení krajských záchranek? Středočeská je proti