Úvalské mámy hledají posilu

Tým maminek z Úval s dětmi
 

Je prima, když se dá dohromady tým maminek, které chtějí společně pro své děti, ale i sebe udělat něco navíc. Třeba uspořádat Drakiádu, zajímavou přednášku či bleší trh. Takové mámy jsou i v Úvalech.

Mámy v Úvalech vznikly v roce 2013. Zakladatelkami jsou dvě maminky na rodičovské dovolené, Katka a Jana, ke kterým se postupně přidávají další maminky. Společně pořádají akce pro rodiče s dětmi předškolního věku, kde si všichni užijí spousty legrace a zábavy - například Kašparní, Špekáčkiáda, Drakiáda atd. Na Vánočních trzích prodávají výrobky, které maminky vyrobily a tím vydělávají na odměny pro děti.Kromě akcí pro děti připravují různé kurzy nebo sebevzdělávání pro rodiče - například první pomoc dětem, semináře s psychology apod.

K dispozici mají i bazárek na Facebooku, jehož velikou výhodou je, že všechny věci, které tam rodiče prodávají, jsou k předání v Úvalech nebo blízkém okolí.
Čtyřikrát do roka pak ještě pořádají Bleší trh, kde je možné koupit skoro vše, nač si vzpomenete.

Mámy v Úvalech hledají další rodiče, kteří by se k nim rádi přidali a chtěli by pomoci s plánováním a organizováním. „Chcete-li se o nich dozvědět více, napište jim na e-mail: mamyuvalech@email.cz nebo se podívejte na jejich stránky: www.mamyvuvalech-cz.webnode.cz, kde naleznete další informace a kontakty.

Máte podobné sdružení u vás v obci? Dejte nám o sobě vědět.

Klíčová slova: